ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 25 Ιουνίου 2018 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Την ανάγκη να εκπαιδευτούμε όλοι στη διαλογή στην πηγή, υπογράμμισε ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) Ιωάννης Ραζής,

μιλώντας στην 12η Πανελλήνια Σύνοδο των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ). Ο κ. Ραζής τόνισε ότι η ανακύκλωση είναι ένα πραγματικό παράθυρο ευκαιρίας ενώ εκτίμησε ότι "η περίοδος της κρίσης που αποτυπώθηκε και στα αποτελέσματα της εναλλακτικής διαχείρισης των συσκευασιών παρέρχεται", λέγοντας ότι τα τελευταία τρία χρόνια καταγράφηκε το υψηλότερο αποτέλεσμα κάθε χρονιάς, σε σχέση με την προηγούμενη. Ωστόσο, επισήμανε, ότι παρά την αύξηση στα ποσοστά του γυαλιού που ανακυκλώνεται, εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα στο συγκεκριμένο υλικό. Για το λόγο αυτό αναπτύχθηκε το έργο του μπλε κώδωνα που θα ενισχυθεί περισσότερο ώστε η υστέρηση που υπάρχει να καλυφθεί.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Ηλιόπουλος, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων, επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων υπήρξε πρόοδος σε ό,τι αφορά τη μείωση των ΧΑΔΑ και τα πρόστιμα που επιβάλλονται στη χώρα μας,  όμως διαπιστώνονται δυσκολίες στην εφαρμογή των σχεδιασμών διαχείρισης απορριμμάτων. Αναφέρθηκε στην κατασκευή  ή λειτουργία νέων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, ή οργανικών αποβλήτων και πρόσθεσε: "στην υφιστάμενη κατάσταση δεν έχουμε σχεδόν κανένα μεγάλο "πράσινο σημείο" σε λειτουργία - ωριμάζουν φυσικά αρκετά - και παρατηρείται αδυναμία εκκίνησης του καφέ κάδου".
"Προορισμός μας είναι η κυκλική οικονομία" τόνισε και επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να αξιοποιηθεί και να συνεχιστεί ο διάλογος που γίνεται με πρωτοβουλία του υπουργείου περιβάλλοντος, να εφαρμοστούν οι περιφερειακοί σχεδιασμοί διαχείρισης απορριμμάτων και να γίνει μια σοβαρή προώθηση των επενδύσεων κυκλικής οικονομίας με ειδικά προγράμματα από το ΕΣΠΑ, γιατί από μόνο του το εργαλείο των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα δεν επαρκεί. Επιπλέον, σημείωσε, ότι είναι απαραίτητο να τεθεί στο επίκεντρο του θέματος η συμμετοχή των πολιτών, με εκπαίδευση των παιδιών σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς σε όλες τις αίθουδες των δημοτικών σχολείων και με καμπάνιες εθνικού και περιφερειακού επιπέδου. Στο ίδιο πλαίσιο, πρότεινε να εφαρμοστούν οικονομικά κίνητρα πρώτα για την επιβράβευση του πολίτη ώστε να του παρέχεται κίνητρο για την ανακύκλωση και σημείωσε ότι θα μπορούσαν τα απόβλητα της δημοτικής δραστηριότητας να αποτελέσουν πρώτη ύλη στη βιομηχανία υπό αυστηρές προϋποθέσεις.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Ηλιόπουλου, προβλήθηκε βίντεο το οποίο παρουσιάζει την περίπτωση ενός παιδιού, ηλικίας 3,5 ετών, που αποφάσισε στη γειτονιά του να ξεκινήσει μια προσπάθεια ανακύκλωσης. Η τοπική κοινωνία αγκάλιασε την προσπάθεια, τροφοδοτούσε το παιδί με ανακυκλώσιμα υλικά και μέσα σε μερικά χρόνια εκείνο κατάφερε, στην ηλικία των 7 ετών, με τα έσοδα που δημιούργησε από αυτή τη δραστηριότητα, να έχει έτοιμη τη χρηματοδότηση των σπουδών του για το πανεπιστήμιο.
    "Η πρόληψη δημιουργίας απορριμμάτων είναι η νέα πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Δεν έχει κόστος και μπορεί να μειώσει σημαντικά την ποσότητα των απορριμμάτων" τόνισε, άλλωστε, κατά την παρέμβασή του ο Πρόεδρος της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, Φίλιππος Κυρκίτσος.
Π.Γ.

ΑΠΕ

Πιο Δημοφιλή