ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 15 Μαΐου 2018 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Ρ. Δούρου: «Η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής δεν είναι συγκυριακή αλλά  αποτελεί συνειδητή επιλογή» 

«H Περιφέρεια Αττικής δεσμεύεται να ενεργεί όχι μια ημέρα αλλά και τις 365 έτσι ώστε να

είναι “παρούσα” δίνοντας το παράδειγμα», επισήμανε η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά την παρέμβασή της, σήμερα, στη συνέντευξη Τύπου στη Γαλλική Πρεσβεία για την παρουσίαση του φετινού Athens Pride που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στην πλατεία Συντάγματος, με σύνθημα “Παρούσα”, καθώς και των προγραμματισμένων εκδηλώσεων του Athens Pride Week 2018 (1 - 8 Ιουνίου).

Η Περιφερειάρχης, αφού συνεχάρη τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Christophe Chantepy για τη φιλοξενία της συνέντευξης Τύπου, υπογράμμισε ότι το Athens Pride έχει γίνει πλέον θεσμός. «Θεσμός που δεν αφορά μόνο μια μερίδα συμπολιτών μας αλλά ολόκληρη την κοινωνία. Η συμβολή των διοργανωτών σε αυτό είναι αναντικατάστατη. Για αυτό και θέλω να τους συγχαρώ και να υπογραμμίσω και το γεγονός ότι η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής δεν είναι συγκυριακή αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή», τόνισε η Περιφερειάρχης. Η ίδια αναφέρθηκε στη φωταγώγηση του κτιρίου της Περιφέρειας Αττικής – ήταν το πρώτο δημόσιο κτίριο στη χώρα μας που φωταγωγήθηκε στα χρώματα του Φεστιβάλ Υπερηφάνειας. Ακολουθούν σημεία από την παρέμβαση της Περιφερειάρχη:

 Κάθε χρόνο η επιλογή του κεντρικού θέματος είναι κρίσιμης σημασίας. Αναδεικνύει μια πτυχή, υπογραμμίζει μια άλλη. Συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Στην κατεύθυνση αυτή κινείται και το φετινό θέμα σε σχέση με τις πτυχές της θηλυκότητας: “Παρούσα”. Ένα κομβικής σημασίας θέμα καθώς υπογραμμίζει το γεγονός ότι η θηλυκότητα – οι πολλές μορφές της καθώς δεν υπάρχει μία μορφή – δεν είναι προνόμιο του ενός από τα φύλα. Και μάλιστα δεν λογίζεται καν ως προνόμιο σήμερα, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζεται με προκατάληψη.

 Και αυτό γιατί σήμερα, βιώνουμε σε ένα περιβάλλον που η θηλυκή πλευρά θεωρείται μειονέκτημα. 

 Οι διαφορετικές πτυχές της θηλυκότητας έρχονται στο προσκήνιο, λειτουργώντας καταλυτικά, σπάζοντας τα όρια των φύλων και διεκδικώντας τα στοιχειώδη: ισονομία και ελευθερία.

Πιο Δημοφιλή