ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 12 Μαΐου 2018 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Το νομοσχέδιο «Κλεισθένης 1» αποτελεί την πρώτη φάση της συνολικής μεταρρύθμισης - αναδιοργάνωσης της δημόσιας διοίκησης,
που έχει ανάγκη η χώρα,

σηεμίωσε η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής Μαρία Θελερίτη, χαιρετίζοντας τις εργασίες του 2ου κοινού Συνεδρίου ΚΕΔΕ - Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ). Συνταγματικές δεσμεύεις, μνημονιακή επιτροπεία, ένδεια πόρων κ.α, είπε, δεν επιτρέπουν για να γίνει τώρα η ολιστική μεταρρύθμιση που χρειάζεται η Αυτοδιοίκηση.
Ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Γιάννης Μοίρας σημείωσε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της απλής αναλογικής, «της ανόθευτης εκπροσώπησης της λαϊκής ψήφου», που θα συμβάλει στις αναγκαίες συναινέσεις και συγκλίσεις. Μεταξύ άλλων, πρότεινε επανεξέταση των ορίων των ΟΤΑ και θέσπιση θητειών.
Η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύη Χριστοφιλοπούλου ζήτησε από τον υπουργό να αποσύρει το νομοσχέδιο και να ξεκινήσει διάλογος ανταποκρινόμενος στο αίτημα της Αυτοδιοίκησης. Ζήτησε ακόμη να παραχωρηθεί τώρα στην Αυτοδιοίκηση η πρωτοβάθμια υγεία.
Από το ΚΚΕ, ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος δήλωσε ότι το νομοσχέδιο απορρίπτεται, υποστηρίζοντας ότι η εφαρμογή του είναι βέβαιο πως θα φέρει νέα προβλήματα στους δήμους, τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες. Αναφερόμενος στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου, μεταξύ άλλων επισήμανε, ότι η επέκταση της ανταποδοτικότητας διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών.
«Δεν μπορεί να συνεχιστεί η τακτική κάθε κυβέρνησης να γκρεμίζει τους νόμους των προκατόχων της» δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, απευθύνοντας τον δικό του χαιρετισμό στο Συνέδριο. Ο κ. Λεβέντης τάχθηκε υπέρ της θέσπισης της απλής αναλογικής διαφωνώντας, ωστόσο, γιατί θα πρέπει και να συνεχιστεί η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών σε δύο γύρους.

Πιο Δημοφιλή