ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 20 Απριλίου 2018 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΚΑΝΤΑΡΑ ΤΑΣΟΥ ΚΑΙ ΝΙΚΟΥ ΣΑΚΟΥΤΗ Εκ μέρους της παράταξης «ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΑΙΡΕΤΩΝ» στο συνέδριο ΚΕΔΕ/ΕΝΠΕ

με αφορμή το κυοφορούμενο Σ/Ν για τηνΑυτοδιοίκηση Η περίφημη μεταρρύθμιση για το θεσμικό πλαίσιο που διέπει την Αυτοδιοίκηση, η οποία κυοφορούνταν εδώ και δύο χρόνια στο Υπουργείο Εσωτερικών, παρουσιάστηκε επιτέλους από τον κ. Σκουρλέτη. Άνθρακες ο θησαυρός! Ένα προβληματικό σύστημα αναλογικής με δύο γύρους και η μετατόπιση κατά πέντε μήνες της ημερομηνίας των εκλογών, είναι το «βαρύ» μεταρρυθμιστικό έργο της επιτροπής στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο φερετζές με τον οποίο η κυβέρνηση θέλει να κρύψει τις μνημονιακές και αντιαυτοδιοικητικές πολιτικές της Κυβέρνησης. Αν και επιλέχθηκε η παραπλανητική αρχαιοελληνική ονομασία «Κλεισθένης», το όνομα που ταιριάζει στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το «Μνημονιοκράτης». Γιατί η κυβέρνηση ενός πρώην αριστερού κόμματος από τη μια αποδέχθηκε όλες τις προηγούμενες θεσμικές παρεμβάσεις τις οποίες υπόσχονταν να καταργήσει όταν έρθει στην εξουσία και από την άλλη ενσωμάτωσε πλήρως την Αυτοδιοίκηση και τις λειτουργίες της στο πολιτικό και οικονομικό μοντέλο της επιτροπείας. Χρησιμοποιεί όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις την Αυτοδιοίκηση ως μοχλό αφαίμαξης των ήδη κατακρεουργημένων εισοδημάτων των πολιτών και της εξυπηρέτησης των θηριωδών πρωτογενών πλεονασμάτων. 


Το Υπουργείο Εσωτερικών και οι ΕΝΠΕ/ΚΕΔΕ συναγωνίζονται σε ανούσιες κοκορομαχίες, προσπαθώντας να κρύψουν τις αιτίες που τελμάτωσαν την Αυτοδιοίκηση και που δεν είναι άλλες από τις περιοριστικές πολιτικές του σιδερένιου πλαισίου της επιτροπείας. 


Ο «Συντονισμός Αιρετών» καταγγέλει την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών για την εξελισσόμενη σε δύο φάσεις πρωτοβουλία ,η οποία σημαίνει το τέλος της Αυτοδιοίκησης.  Αυτό το τέλος προανήγγειλε σήμερα και ο πρόεδρος της ΝΔ με την εξαγγελία του νεοφιλελεύθερου προγράμματός του, που πυρήνας του είναι η εκποίηση και του τελευταίου εκατοστού της δημοτικής περιουσίας, τα ΣΔΙΤ και η μετατροπή των ΟΤΑ σε μηχανισμό φορολογικής αφαίμαξης των πολιτών. Ο «Συντονισμός Αιρετών» δηλώνει πως καταψηφίζει την πρόταση της πλειοψηφίας ΚΕΔΕ/ΕΝΠΕ, η οποία κινείται εντός των μνημονιακών πλαισίων και έχει σαφή νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό. 


Ο αγώνας για μια ουσιαστική αντιμνημονιακή ριζοσπαστική εναλλακτική πορεία της Αυτοδιοίκησης είναι συνυφασμένος με τον αγώνα για μια άλλη πορεία της χώρας. Θα συνεχιστεί μέχρι την ήττα των νεοφιλελεύθερων μνημονιακών πολιτικών.

Πιο Δημοφιλή