ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 19 Απριλίου 2018 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Εγείρονται ζητήματα αντισυνταγματικότητας από την χρονική παράταση της θητείας των αιρετών στα 5,5 χρόνια
«Αυτοδιοικητική αυταπάτη» χαρακτήρισε

ο Γιάννης Σγουρός τις προωθούμενες αλλαγές για την αυτοδιοίκηση κατά την ομιλία του στο κοινό συνέδριο των ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ. Ο Γ. Σγουρός στην τοποθέτησή του τόνισε μεταξύ άλλων ότι :

 Για να μπορεί μία θεσμική αλλαγή να έχει τα χαρακτηριστικά της μεταρρύθμισης θα πρέπει να αλλάζει τους συσχετισμούς και τις ισορροπίες σε σχέση με την κεντρική διοίκηση, πράγμα που εν προκειμένω δεν συμβαίνει

 Στην Ευρώπη, καμία κυβέρνηση δεν θα επιχειρούσε να κάνει έναν μόλις χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλαγές στο εκλογικό σύστημα και στη θητεία των αιρετών

 Η πρόταση για χρονική παράταση της θητείας των αιρετών στα 5,5 χρόνια από 3,5 που ήταν η πρώτη θητεία εγείρει ζητήματα αντισυνταγματικότητας. Δεν μπορεί οι θεσμοί να γίνονται λάστιχο για να εξυπηρετούνται σκοπιμότητες

 Η απλή αναλογική με τον τρόπο που επιχειρείται να εφαρμοστεί μετατρέπει τις πλειοψηφίες σε ομήρους των μειοψηφιών και τους δημάρχους και περιφερειάρχες σε αχυρανθρώπους.

 Κι άλλοι επιχείρησαν στο πρόσφατο παρελθόν να διαμορφώσουν πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, συνθήκες που θεωρούσαν ευνοϊκές για το κόμμα τους και εκεί που πήγαιναν για μαλλί βγήκαν κουρεμένοι.  

 Η έξοδος από την κρίση δεν θα κριθεί μόνο από την εξυγίανση των δημοσιονομικών μεγεθών αλλά και από την απρόσκοπτη λειτουργία των θεσμών, όπως είναι οι αυτοδιοικητικοί θεσμοί, που αποτελούν πυλώνα για την οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.

Πιο Δημοφιλή