ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 31 Μαρτίου 2018 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης έδειξε, από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ανατολικής Αττικής στο Λαύριο αποφασισμένος να

ξεκαθαρίσει μια και καλή το ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού συστήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Έτσι μπορεί να είπε πολλά για αυτά που θα κάνει η κυβέρνησή του προς όφελος των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης όμως η κατάληξή του ήταν μία και μόνη: Δεν υπάρχει καλύτερο εκλογικό σύστημα από αυτό της απλής αναλογικής! Βέβαια όταν ο κ. Σκουρλέτης αναφέρθηκε στο θέμα αυτό, η δυσφορία ήταν έκδηλη μεταξύ των αυτοδιοικητικών που τον παρακολουθούσαν με προσοχή. Γενικά πάντως ο υπουργός Εσωτερικών ήταν ήρεμος και ούτε σε μια στιγμή δεν ανέβασε τους τόνους αφού, ίσως, ήξερε ότι η κυβερνητική απόφαση για την απλή αναλογική είναι ειλημμένη. Η ηρεμία όμως που επικρατούσε στην απογευματινή συνεδρία με θέμα «Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση: Θεσμική Ενδυνάμωση και Τοπική Ανάπτυξη», έπαψε όταν στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Μεθενίτης. Απαλλαγμένος από το άγχος συμμετοχής σε μια νέα εκλογική αναμέτρηση, όπως διευκρίνισε, θα μιλούσε με την εμπειρία της παραμονής του για εννέα περίπου χρόνια στο δημαρχιακό αξίωμα. Και πράγματι αυτό έπραξε ο κ. Μεθενίτης και τόλμησε να πει αλήθειες για πολλά ζητήματα καταρρίπτοντας τα όσα είχε πει νωρίτερα ο υπουργός Εσωτερικών προκειμένου να στηρίξει τις κυβερνητικές θέσεις σύμφωνα με τις οποίες ένας νέος αέρας δημιουργίας πνέει στο πέλαγος της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος φάνηκες καθαρά ότι ενόχλησαν τον κ. Σκουρλέτη. Ο οποίος στη δευτερολογία τπου ενώ μίλησε γενικά για τα θέματα που έθεσαν οι υπόλοιποι δήμαρχοι, στάθηκε ονομαστικά στα όσα τόνισε ο κ. Μεθενίτης. Μόνο που προσπαθώντας να αντικρούσει τα επιχειρήματα του δημάρχου Μαρκοπούλου υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι οι πολίτες τη δεύτερη Κυριακή δεν ψηφίζουν προγράμματα δημάρχων αλλά πρόσωπα. Η φράση αυτή του υπουργού Εσωτερικών έκανε τον κ. Μεθενίτη να εκραγεί: «Μας προσβάλετε όλους τους δημάρχους. Τη δεύτερη Κυριακή οι πολίτες ψηφίζουν πρόσωπα με συγκεκριμένη πολιτική εντολή» είπε δυνατά! Προφανώς αυτή ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι του εκνευρισμού του κ. Σκουρλέτη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε επειδή ο δήμαρχος τον διέκοψε και τελικά επενέβη ο προεδρεύων της συνεδρίας Θ. Γκοτσόπουλος: «Τα πήγαμε μια χαρά όλη τη μέρα. Μην τα χαλάσουμε τώρα στο τέλος», είπε καταφέρνοντας με αυτά τα λόγια να ηρεμήσει την κατάσταση έστω κι αν ο εκνευρισμός του υπουργού παρέμεινε μέχρι το τέλος. Παρακολουθείστε στο βίντεο του notioanatolika.gr που ακολουθεί το σθένος που επέδειξε ο υπουργός Εσωτερικών για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

{youtube}0DGHwDKfsX0{/youtube}

{youtube}isJ1svl0EEI{/youtube}

Πιο Δημοφιλή