ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 18 Μαρτίου 2018 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Με πρωτοβουλία του Αν. ΥΠΕΝ, κ. Φάμελλου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στο Κέντρο Επεξεργασίας Λυμάτων (ΚΕΛ) Θριασίου Πεδίου,

με αντικείμενο την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου της περιοχής. Τα τελευταία τρία χρόνια με τις συντονισμένες ενέργειες της Περιφέρειας Αττικής, της ΕΥΔΑΠ και των Δήμων, υπό την απειλή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ένα έργο το οποίο έπρεπε ήδη να έχει τελειώσει από το 1998, πραγματοποιήθηκαν χιλιάδες συνδέσεις στο τριτοβάθμιο δίκτυο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση του αρχικού προστίμου, ωστόσο πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για τις νέες συνδέσεις του αποχετευτικού δικτύου με το σύστημα επεξεργασίας αστικών λυμάτων, ώστε να επιτύχουμε τον μηδενισμό του προστίμου. Ο Αν. ΥΠΕΝ., κ. Φάμελλος, επεσήμανε πως, το ποσοστό εξυπηρέτησης των περιοχών, όσο αφορά την αποχέτευση και την επεξεργασία, μέχρι το τέλος της χρονιάς πρέπει να υπερβαίνει το 90%. Σημαντικό κίνητρο για τους πολίτες αποτελούν τα προγράμματα που έχει δημιουργήσει η ΕΥΔΑΠ, έτσι ώστε να υπάρχει επιδότηση του κόστους σύνδεσης, το οποίο με άτοκο δάνειο θα αποπληρώνεται σε έξι χρόνια και με ταυτόχρονη αναστολή εφαρμογής του τέλους αποχέτευσης,  το οποίο θα ισχύσει και για το 2018, ως κίνητρο για να επισπευτούν οι συνδέσεις.  Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος ο γενικός γραμματέας συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων του υπουργείου Εσωτερικών, Βαγγέλης Καπετάνιος, ο πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Κων/νος Παπαδόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ,  Ιωάννης Μπενίσης, ο Γενικός Διευθυντής Αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ, Κωνσταντίνος Βουγιουκλάκης ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Ιωάννης Βασιλείου και οι δήμαρχοι Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς, Ασπροπύργου Νικόλαος Μελετίου και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας & Ερυθρών, Ευστάθιος Ραγκούσης. Τέλος, όλοι οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την αισιοδοξία τους ώστε ως το τέλος του 2018 να έχει ολοκληρωθεί το έργο της διασύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου με το σύστημα επεξεργασίας αστικών λυμάτων.

Πιο Δημοφιλή