ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 10 Ιανουαρίου 2018 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Άγριο διαδικτυακό «ξύλο» αυτή την φορά, έφαγε ο Επικεφαλής  της Περιφερειακής Παράταξης  «Δημιουργία Ξανά» Θάνος Τζήμερος από τον Δήμαρχο Μαρκοπούλου - Μεσογαίας Σωτήρη Μεθενίτη.

Ο λόγος, για το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που συγκαλείται προκειμένου να ληφθούν μέτρα προστασίας για τους οικονομικά αδύναμους Δημότες που κινδυνεύουν με κατάσχεση της Πρώτης Κατοικίας τους. Όπως θα διαπιστώσετε παρακάτω, κερδισμένος από αυτή την διαδικτυακή «μάχη» βγήκε ο Δήμαρχος Σωτήρης Μεθενίτης, αφού ο Θάνος Τζήμερος κατά την προσφιλή του τακτική, μη μπορώντας να αντικρούσει τα επιχειρήματα του Δημάρχου, έβαλε ως συνήθως την ουρά στα «σκέλια» και εξαφανίστηκε διαδικτυακά χωρίς να απαντήσει. Δείτε παρακάτω τον ακριβή διάλογο όπως είναι αναρτημένος στο προσωπικό ιστολόγιο (facebook) του κ. Μεθενίτη...

Αγαπητοί Συμπολίτες!   Με αφορμή την σχετική ανακοίνωση  του Δήμου Μαρκοπούλου για σύγκληση Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου  στις 31 Ιανουαρίου, για την λήψη μέτρων προστασίας  υπέρ των οικονομικά αδυνάμων  συμπολιτών μας, οι οποίοι κινδυνεύουν με Κατάσχεση της Πρώτης Κατοικίας τους,  το τελευταίο δίωρο, εξελίσσεται,  στο Διαδίκτυο, ο εξής Διάλογος ανάμεσα σε εμένα και τον Επικεφαλής  της Περιφερειακής Παράταξης  «Δημιουργία Ξανά». 


_ Θ. Τζήμερος: «Έλαβα το εξής e-mail  από τον Δήμο Μαρκοπούλου: Προς τους Αξιότιμους  ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ο Δήμος Μαρκοπούλου, δίπλα  στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες,  οι οποίοι κινδυνεύουν με Κατάσχεση  της Πρώτης Κατοικίας τους, συγκαλεί  έκτακτο μονοθεματικό Συμβούλιο  την Τετάρτη, 31 Ιανουαρίου 2018, με θέμα: Κατάθεση τεκμηριωμένης πρότασης  για την πλήρη νομική  και πολιτική στήριξη  και προστασία,  των πράγματι οικονομικά ανίσχυρων Δανειοληπτών, των οποίων κινδυνεύει το σπίτι τους. Απάντησα, ως εξής: Αγαπητέ κε Δήμαρχε, όταν ένας δανειολήπτης  δεν αποπληρώνει το δάνειό του,  ανεξαρτήτως αιτίου  (είτε είναι δηλαδή οικονομικά ανίσχυρος είτε στρατηγικός κακοπληρωτής) κάποιος άλλος πρέπει να το πληρώσει  για λογαριασμό του.  Δωρεάν σπίτι δεν υπάρχει σ΄ αυτόν τον μάταιο κόσμο,  μολονότι πολύ θα θέλαμε. Ποιος προτείνετε να το πληρώσει;  Υπενθυμίζω ότι αν δεν γίνουν οι πλειστηριασμοί  και χρειαστεί νέα  ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, θα γίνει με bail-in  δηλαδή με κούρεμα καταθέσεων.  Θεωρείτε πιο σωστό ένας καταθέτης που ΔΕΝ πήρε δάνειο και πιθανόν να μένει στο νοίκι,  να πληρώσει για το σπίτι κάποιου άλλου; Η ιδιοκτησία είναι "δικαίωμα"  που το δίνει ο Θεός  ή αγαθό που εξασφαλίζεται  εάν έχεις την οικονομική δυνατότητα; Πολύ θα με ενδιέφεραν οι απόψεις του Δημοτικού Συμβουλίου σας  στα συγκεκριμένα θέματα. Με εκτίμηση Θάνος Τζήμερος Επικεφαλής Παράταξης "Δημιουργούμε μαζί". 


 _  Η πρώτη απάντησή μου, στον κο Τζήμερο, ήταν η εξής:  «Η επιστολή του κου Τζήμερου, δημοσιοποιήθηκε και κοινοποιήθηκε, ως συνήθως ( για αυτόν) , με στόχο την εύκολη δημιουργία  πολιτικών εντυπώσεων , πριν φροντίσει  στοιχειωδώς, να ενημερωθεί απο εμένα , με μια απλή τηλεφωνική  κλήση! Να του υπενθυμίσω,  γιατί συνειδητά παρέλειψε να το αναφέρει, ότι η πρότασή μας , αφορά μόνο στην πρώτη κατοικία των δημοτών μας, που επιβιώνουν μέσω  του Κοινωνικού μας  Παντοπωλείου,  αυτούς δηλαδή που έχουν αποδεδειγμένα και ελεγμένα,  ΕΤΗΣΙΟ εισόδημα,  μικρότερο απο 5000 Ευρώ,  τις περισσότερες φορές  2-3 χιλιάδες Ευρώ !! Για αυτούς ενδιαφερόμαστε, που ήδη ζουν, σε έσχατη ένδεια !! Τον καλούμε λοιπόν  ( έστω και τώρα) επισήμως , να παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μας, να ακούσει την πρότασή μας  και να πάρει τον λόγο, να πει ό,τι πιστεύει! Προσωπική μου γνώμη:  Όταν κάποια στιγμή ,  ο κ. Τζήμερος ,καταφέρει να  απαλλαγεί απο το  σύνδρομο του προπέτη Ξερόλα, θα γίνει στοιχειωδώς  σοβαρός, πιο αξιόπιστος και  ίσως τότε πείσει και περισσότερους ,  από το 1,5/100 των συμπολιτών μας!»  


_Μετά από λίγο, ακολούθησε  η ανταπάντηση του κου Τζήμερου:  «κ. Δήμαρχε, αντιπαρέρχομαι  τους χαρακτηρισμούς σας για το πρόσωπό μου,  και σας παρακαλώ,  ως σοβαρός πολιτικός που είστε  (σε αντίθεση με μένα), να απαντήσετε  στις συγκεκριμένες ερωτήσεις που θέτω στο e-mail που σας έστειλα.  Αν το διαβάζατε με περισσότερη προσοχή θα κατανοούσατε ότι περιλαμβάνω  και τους οικονομικά ανίσχυρους,  αυτούς δηλαδή που πιθανόν  να έχουν και μηδενικό εισόδημα.  Ποιος προτείνετε  να πληρώσει το δάνειό τους;  Διότι η "νομική και πολιτική στήριξη"  που προτείνετε είναι λιγάκι ασαφής,  όπως μπορεί να διαπιστώσει  και κάποιος λιγότερο  ξερόλας από εμένα.»  

  
_Στα παραπάνω,  ανταπάντησα εκ νέου, ως εξής:  «Απαντήσεις θα έχετε πλήρεις , στο καθ´ύλην αρμόδιο,θεσμισμένο όργανο,  το Δημοτικό Συμβούλιο, στην συνεδρίαση, του οποίου ήδη, σας προσκάλεσα  και όχι βέβαια, στο Facebook ! Σας περιμένουμε  και ως φιλοξενούμενός μας, θα έχετε χρόνο, τουλάχιστον  10λεπτης πρωτολογίας και  επιπλέον 5λεπτης δευτερολογίας, για να αναπτύξετε, παρουσία 27 Δημοτικών Συμβούλων,  που αντιστοιχούν ,σε 6 Παρατάξεις, με άνεση τις απόψεις σας! Καλώς να ορίσετε! »  


_ Και ο κος Τζήμερος κατέληξε τελικά,  γράφοντας τα ακόλουθα:  «Δείτε τι προσφέρει, ως πρώτο βήμα,  ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου  στους απειλούμενους με κατάσχεση  πρώτης κατοικίας κόκκινους  δανειολήπτες - δημότες του,  για τα οποία εισέπραξε ορυμαγδό  από "Μπράβο" για την... κοινωνική ευαισθησία  που επιδεικνύει:  "κατ’ αρχήν, ΔΩΡΕΑΝ νομική υποστήριξη μέσω Δικηγόρου, που θα αναλάβει  την υπόθεσή τους,  αλλά και παρέχοντας επίσης,  αυτονόητα δωρεάν, την αναγκαία  ψυχολογική και κοινωνική στήριξή τους!" Φοβερή συμπαράσταση!  Θα καθυστερήσουν οι δικηγοράτζες του Δήμου,  με διάφορα δικονομικά τερτίπια,  την υπόθεση, για να βγει τελικά  το σπίτι στο σφυρί στο 1/10 της αξία του. Αν έβγαινε το 2009  θα ήταν στα 9/10 της αξίας.  Αλλά σε όλο αυτό το διάστημα θα τους στηρίζουν ψυχολογικά!  Φάτε μπλε σανό.»  


 _Τελική μου ανταπάντηση:  Σχετικά με τον παραπάνω σχολιασμό  του κου Τζήμερου,  θα ήθελα να κάνω τρεις ( 3 ) παρατηρήσεις:   1. Ο τρόπος που εκφράζεται ο κύριος Τζήμερος, είναι ενδεικτικός του ήθους του,  όταν αποκαλεί συλλήβδην τους Δικηγόρους,  « Δικηγοράτζες»,  για να τους εξευτελίσει  και να υποτιμήσει προκαταβολικά,  τις Νομικές τους Απόψεις.  2. Το επιχείρημα πως αν έβγαινε,  το ακίνητο στο σφυρί, το 2009 θα ήταν στα 9/10 της αξίας,  ενώ τώρα θα είναι στο 1/10 αυτής,  είναι απλά βλακώδες , ως «εκτός τόπου και χρόνου»  αφού, σήμερα, το 2018,  κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους οι άνθρωποι,  για τους οποίους, ο ίδιος, δεν ενδιαφέρεται,  να προσφέρει οποιαδήποτε  εναλλακτική λύση!   3. Δεν πρέπει να υπεκφύγει της προσοχής μας,  ότι ο κος Τζήμερος  παρά τις επανειλημμένες προσκλήσεις μου,  αρνείται προφανώς ,δια της σιωπής του,  να ανταποκριθεί στην πρόσκλησή μας να παραστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου θα έπρεπε βέβαια,  να υποστεί την βάσανο, της πλήρους και αναλυτικής  αντιπαράθεσης, στις θέσεις  και απόψεις του!

Πιο Δημοφιλή