ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 05 Ιανουαρίου 2018 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Ένα ενδιαφέρων άρθρο του Αντιδήμαρχου Δήμου Αθηναίων Ανδρέα Βαρελά, στο προσωπικό του ιστολόγιο (facebook) για τις πλαστικές σακούλες και την χρέωσή τους.


Ανδρέας Βαρελάς : Από το μπακάλικο της γειτονιάς στα supermarket και

από το διχτακι και την πάνινη τσάντα πολλαπλών χρήσεων, στην πλαστική σακούλα δύο χρήσεων (μια για να πάμε τα ψώνια σπίτι και μετά να την γεμίσουμε σκουπίδια και να την πετάξουμε σε όποιον κάδο βρούμε πρώτον). Ξαφνικά λοιπόν η πλαστική τσάντα θα πρέπει να βγει από την ζωή μας, χωρίς φυσικά να βγει το supermarket ή αλλιώς θα χρεώνεται στο ταμείο ανάλογα με την ποσότητα που θα παίρνεις, μια, δύο, τρεις σακούλες όσες περισσότερες τόσο περισσότερο λεπτά του ευρώ. Πιστεύει κανείς ότι οι σημερινές κακής ποιότητας Βιοδιασπώμενες σακούλες των supermarket είναι δωρεάν; Δεν είναι! Είναι πάνω στην τιμή που διαμορφώνουν την τελική τιμή στο ράφι του κάθε προϊόντος, άρα θα έπρεπε να μάθουμε μαζί με το ότι από την πρώτη του νέου χρόνου ότι θα χρεώνονται ξεχωριστά, αν δεν κάνουμε χρήση της πλαστικής σακούλας πόσο θα πέσουν οι τιμές των προϊόντων, ένα λεπτό, δύο λεπτά, σαράντα λεπτά; Αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ όμως, διότι η συζήτηση είναι αστεία όπως τα περισσότερα πράγματα που γίνονται υπέρ του περιβάλλοντος στην χώρα μας.
Επειδή όμως είμαι "καλός" άνθρωπος κατά βάθος και επειδή ο Aristos Doxiadis ρωτάει με καλή πρόθεση δύο στοιχεία, αν διαχωρίζεις τα απορρίμματα σου στο μπαλκόνι σου στο τέλος της εβδομάδας θα διαπιστώσεις ότι το 20% είναι σκουπίδια και το 80% ανακυκλώσιμα (το κάνω με συνέπεια 13 χρόνια) άρα οι σακούλες που θα χρειαστείς είναι λίγες. Δεύτερον θα μπορούσε μια νέα επικερδής δραστηριότητα να ήταν, μου δίνεις σε σακούλα τα ανακυκλώσιμα σου, εγώ σου δίνω είδη για το σπίτι (χαρτιά κουζίνας απορρυπαντικά κ.λ.π) η εμπειρία από την ανακύκλωση λαδιών δείχνει τον δρόμο.
ΤΕΛΟΣ για να καταλάβουμε που βρισκόμαστε, το 55% με 65% του μπλε κάδου είναι σκουπίδια ενώ η ανακύκλωση στην χώρα με μεγάλο ζόρι πλησιάζει το 20% και ενώ το τέλος ταφής θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει μεγάλες παρεμβάσεις στον τομέα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων η λαοπρόβλητη κυβέρνηση μας το παρέπεμψε για άλλη μια χρονιά στις Ελληνικές καλένδες.

Πιο Δημοφιλή