ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 12 Δεκεμβρίου 2017 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Την ανάγκη να αλλάξει ο καταστατικός χάρτης της χώρας με την μετατροπή του κράτους σε κράτος στρατηγείο και την παράλληλη αποκέντρωση πόρων και αρμοδιοτήτων

προς τους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, επεσήμανε ο Γ. Σγουρός. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας ο κ. Σγουρός σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι αφού ό,τι δεν αποτέλειωσε η κρίση, αποτελειώνουν η γραφειοκρατία και η πολυνομία. Σημείωσε ότι 23 χρόνια από τη σύσταση της αιρετής δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης το οικοδόμημα παραμένει ημιτελές, αφού η εξάρτηση από το κεντρικό κράτος είναι μεγάλη. Ο κ. Σγουρός ζήτησε από την κυβέρνηση να ασχοληθεί στα σοβαρά με την συνταγματική αναθεώρηση και μέχρι την ολοκλήρωσή της να αναλάβει νομοθετικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών δομών.  Κλείνοντας κάλεσε τον Υπουργό Εσωτερικών να μην αλλάξει τον εκλογικό νόμο με κριτήριο το χρώμα του εκλογικού χάρτη. «Κρούετε ανοικτές θύρες κε Υπουργέ», τόνισε αναφερόμενος στην απλή αναλογική. «Για μας είναι δημοκρατική πρόκληση. Εξαρτάται όμως πως την εφαρμόζεις και πότε την εφαρμόζεις. Διότι – φέρνω ένα παράδειγμα - εάν γίνει πράξη η σκέψη να μην συνδέεται η ανθρωπογεωγραφία των συμβουλίων με το πρόσωπο του δημάρχου ή του περιφερειάρχη τότε είναι σαφές ότι οδηγούμαστε σε καταστάσεις απρόβλεπτες και επικίνδυνες».

*Στην ιστοσελίδα www.gsgouros.gr μπορείτε να βρείτε αναλυτικά την ομιλία του κ. Σγουρού.

Πιο Δημοφιλή