ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 06 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Όπως γνωρίζουμε, στις 26 Οκτωβρίου η Περιφερειάρχης κ. Ρένα Δούρου, απέστειλε αγωνιώδη επιστολή προς τους Δήμους του λεκανοπεδίου,

ζητώντας την συμμετοχή τους για την υλοποίηση του «νέου μοντέλου διαχείρισης αποβλήτων» που προωθεί η Περιφέρεια και ο ΕΔΣΝΑ. Στην πρόσκληση αυτή, ανταποκρίθηκαν άμεσα το Δυτικό Μέτωπο, ο Θωμάς Μπιζάς και ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος.

Η «στήλη» πάντα παρούσα, θέλει να σχολιάσει την συγκυρία, καθώς το θέμα των απορριμμάτων θα είναι κορυφαίο πολιτικό θέμα για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πιθανότατα, αν δεν υπάρξουν άμεσες και ρεαλιστικές προσεγγίσεις θα οδηγηθούμε μοιραία σε πολύ σοβαρή κοινωνική κρίση.

Η Περιφερειάρχης κ. Δούρου έχει κορυφαίες ευθύνες, τόσο για τις προεκλογικές λαϊκίστικες κορώνες, όσο και για τις πράξεις ή παραλήψεις της όταν κατέλαβε την εξουσία στις εκλογές του 2014. Πρέπει βέβαια, να της αναγνωρίσουμε το ελαφρυντικό ότι, ως υψηλόβαθμο κομματικό στέλεχος εκινείτο στα θολά νερά του προγράμματος του κόμματός της, με συνεργάτες φανατικούς , εκτός πραγματικότητας και πολλάκις ιδιοτελείς. Κατεδάφισε εν μια νυκτί το έργο του προηγούμενου Περιφερειάρχη, χωρίς να διαθέτει εναλλακτική λύση. Έχασε πολύτιμο χρόνο, αναθέτοντας αρμοδιότητες σε ανθρώπους άσχετους, φανατικούς, εμπαθείς που σπατάλησαν τον χρόνο και οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο. Η «στήλη» θα είναι ανεκτική απέναντι στο θεσμό και την ίδια, καθώς πιστεύουμε ότι οι δυνάμεις που διαθέτει πρέπει να ενωθούν με άλλες για την λύση του μεγάλου προβλήματος των απορριμμάτων στην Αττική.

Η Αντιπολίτευση στην Περιφέρεια, δεν πρέπει να επαναλάβει τα λάθη που έκανε η κ. Δούρου και να επιδοκιμάζει τα θετικά βήματα όπως π.χ τις βελτιώσεις που πέτυχε η παρούσα ηγεσία στο ΕΜΑΚ με την παραγωγή και διάθεση του RDF. Επίσης πρέπει να συνεργασθεί με την σημερινή πλειοψηφία σε πιθανή ρεαλιστική λύση.

Το Δυτικό Μέτωπο φυσικά, πρέπει να αλλάξει κι αυτό πολιτική στάση. Ενώ διαπιστωμένα διαθέτει γνώση επί του θέματος των απορριμμάτων και ως ανεξάρτητος φορέας που θέλει να είναι, πρέπει οπωσδήποτε να αποτινάξει τον φανατισμό και την εμπάθεια προς τρίτους που έχουν μερικά μέλη του. Εδώ που τα λέμε, δεν έτυχαν τα μέλη αυτά και της επιφοιτήσεως του Αγίου Πνεύματος!

Ο κ. Θωμάς Μπιζάς π.χ, επειδή τολμήσαμε να του κάνουμε κριτική σε υπαρκτά θέματα, αμέσως εκδηλώθηκε ο φανατισμός και η εμπάθεια του. Ακολουθώντας ο ίδιος την μέθοδο του μίξερ, ανακάτεψε τον πατέρα του, έβαλε και μια δόση από ΚΝΕ για να μας θυμίσει το «ένδοξο» αριστερό παρελθόν του, το σέρβιρε αμέσως, κατατάσσοντάς μας σε κηπουρούς των μεγάλων συμφερόντων. Αγαπητέ κύριε Θωμά Μπιζά, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, δεν υπάρχει μονάχα η «κουμουνιστική» ιδεολογία που σε διακατέχει, αλλά υπάρχει και η Δυτική κοινωνία, τα αγαθά της οποίας γεύεσαι και πρέπει να τιμάς τους θεσμούς και τις αξίες της.

Εμείς προσωπικά και πάντα κατά την ταπεινή μας άποψη, συνιστούμε στον κ. Μπιζά να μελετήσει βαθιά κείμενα που έχουν σχέσει με την αυτογνωσία  και είμαστε βέβαιοι ότι θα γίνει επωφελής για τον αγώνα που κάνει.

Βέβαια να μην παραλείψουμε και το κείμενο του Δημάρχου Πετρούπολης είναι ναι μεν ουσιαστικό, αλλά θα μπορούσε να εξαιρέσει κάποιες συνηθισμένες αριστερές εκφράσεις τύπου «λαϊκά συμφέροντα, λαϊκές ανάγκες». Κατά τα άλλα εκφράζει τον προβληματισμό και την αγωνία των περισσότερων κατοίκων της Δυτικής Αθήνας.

Αντ. Δεωνάς

Πιο Δημοφιλή