ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 21 Ιουλίου 2017 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

  Πρόσκληση προς όλους τους πολίτες που θέλουν να συμβάλλουν προκειμένου να ξαναγίνει η Αθήνα μία πρωτεύουσα πρότυπο, παγκόσμιας εμβέλειας, με σύγχρονο και δημιουργικό πρόσωπο,

απηύθυνε ο πρόεδρος του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά», Γιώργος Πατούλης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσίασε τους στόχους του Ομίλου, ο Γιώργος Πατούλης σημείωσε με έμφαση ότι η προσπάθεια έχει ως κεντρικό της στόχο την ανάδειξη των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν σήμερα την Αθήνα.

«Θα εργαστούμε όλοι μαζί για να πάρει η πρωτεύουσα της χώρας τη θέση που της αξίζει σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Στην προσπάθεια αυτή για κανέναν λόγο δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω».Ο κ. Πατούλης εξήγγειλε επισκέψεις σε όλες τις γειτονιές της πρωτεύουσας για τη συνδιαμόρφωση, από κοινού με τους πολίτες, όπως είπε, ενός σχεδίου για να γίνει η Αθήνα παγκόσμια πρωτεύουσα. Πρόσθεσε ότι η επεξεργασία προτάσεων, ενταγμένων σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο, θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο εγχείρημα που ξεκίνησε, σημείωσε ότι για εκείνον προσωπικά «έχει συναισθηματική αξία». «Είμαι παιδί αυτής της πόλης. Μεγάλωσα στη γειτονιά των Πετραλώνων και σήμερα, λόγω των υποχρεώσεων μου, τόσο ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ , όσο και ως πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, περνάω ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητάς μου στην Αθήνα». «Αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη σημερινή παρακμή. Ήρθε η ώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.Επίσης, εξέφρασε την απογοήτευσή του για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η Αθήνα, με τα κλειστά καταστήματα, τα κατεστραμμένα κτίρια, τις πλημμελώς συντηρημένες υποδομές, την έλλειψη ελεύθερων χώρων, τις δυσκολίες που βιώνουν οι δημότες της στην καθημερινότητά τους. Ειδικότερα, διεμήνυσε πως ήρθε η ώρα «να πάρουμε την τύχη στα χέρια μας», διευκρινίζοντας πως η Αθήνα και οι πολίτες της δεν έχουν την πολυτέλεια να περιμένουν να τους φέρουν «έναν σωτήρα που θα τους σώσει».

Παραθέτοντας τους επτά πρωταρχικούς στόχους του Ομίλου Ενεργών Πολιτών «Αθήνα Πρωτεύουσα Ξανά», μίλησε για την ανάδειξη των μεγάλων ζητημάτων «που απασχολούν σήμερα την Αθήνα και τους κατοίκους της, χωρίς υπερβολή, αλλά και χωρίς "ωραιοποίηση" της σημερινής πραγματικότητας».

«Να ακουστεί, επιτέλους, η φωνή των κατοίκων και των επαγγελματιών συμπολιτών μας, οι οποίοι αγωνιούν για το μέλλον της πόλης», συμπλήρωσε.Ο κ. Πατούλης έκανε λόγο για δημιουργία μίας πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας, με όλες τις δημιουργικές δυνάμεις της τοπικής κοινωνίας, πάνω από κόμματα και παρατάξεις. Την παρέμβαση και διεκδίκηση από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων που η Αθήνα και οι κάτοικοί της «δικαιούνται, αλλά συστηματικά μας αρνούνται όλα αυτά τα χρόνια».

«Να γίνουν οι Αθηναίες και οι Αθηναίους ξανά περήφανοι για την ταυτότητά τους, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι Αθηναίοι στην πόλη τους και να δοθεί ξανά αξία στις γειτονιές της Αθήνας, αποκτώντας η κάθε μία τη δική της ταυτότητα» επισήμανε.

Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε πως ο Όμιλος Ενεργών Πολιτών αποτελείται από μία ομάδα ανθρώπων που με βάση τη γνώση και την εμπειρία τους στο αντικείμενό τους μπορούν να εργαστούν για να γίνει η «Αθήνα, Πρωτεύουσα Ξανά». «Πολίτες ενεργοί, με ρόλο και λόγο στους πολιτικούς, επιστημονικούς, αυτοδιοικητικούς, κοινωνικούς κι επαγγελματικούς χώρους, στους οποίους κινούμαστε. Είμαστε ένας πυρήνας ανθρώπων που φιλοδοξούμε κάθε μέρα που περνά να γινόμαστε όλο και περισσότεροι», τόνισε.Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, του ΙΣΑ και δήμαρχος Αμαρουσίου, παρότι ρωτήθηκε επανειλημμένως, απέφυγε να απαντήσει εάν αυτή η ενεργός ανάμειξή του στα δημοτικά δρώμενα της πρωτεύουσας σημαίνει ότι θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Επίσης, σε ερώτηση για το πώς κρίνει τη σημερινή δημοτική Αρχή Καμίνη, απάντησε εκτιμά τον κ. Καμίνη, αλλά η Αθήνα «έχει φτάσει στο μη περαιτέρω» και ο νυν δήμαρχος είχε «οκτώ χρόνια την ευκαιρία να κάνει πράξη τη βούλησή του».

Πιο Δημοφιλή