ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 17 Απριλίου 2014 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση


Την Μ. Τρίτη, 15/04, η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου επισκέφθηκε το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας, Δήμων Αιγάλεω, Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου «Άρηξις».

Ενημερώθηκε από εργαζομένους και μέλη του Δ.Σ. του πανελλαδικού Σωματείου Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης για τη δράση της δομής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, αλλά και τα προβλήματα των υπόλοιπων 16 Κέντρων Πρόληψης που λειτουργούν στην Αττική.

Η εξάρτηση από ουσίες βιώνεται από τον καθένα με έναν ιδιαίτερο τρόπο, που συνδέεται με την προσωπική του ιστορία. Είναι, όμως, κοινωνικό φαινόμενο και όχι «ατομική επιλογή». Είναι μια διαδικασία διαβρωτική για ολόκληρη την κοινωνία σε φάση οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής κρίσης και παρακμής.

Ως «Δύναμη Ζωής» διεκδικούμε ζωές με αξιοπρέπεια, χωρίς εξαρτήσεις, στην Περιφέρεια Αττικής. Δίνουμε ειδική βαρύτητα στην ενεργό στήριξη, ηθική, πολιτική και οικονομική των Κέντρων Πρόληψης, ώστε να συνεχιστεί η παροχή υπηρεσιών Πρόληψης της εξάρτησης από νόμιμες και παράνομες ουσίες, υπηρεσιών ενημέρωσης, εκπαίδευσης και θωράκισης της ψυχικής υγείας του πληθυσμού – σε επίπεδο καθολικό και σε επίπεδο ευπαθών ομάδων. Με τελικό στόχο την επίλυση του θεσμικού προβλήματος των δομών, με τη μετεξέλιξή τους σε 13 Περιφερειακά ΝΠΔΔ ώστε να διασφαλίζεται η παροχή υπηρεσιών τους και η συμμετοχή της κοινωνίας στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του έργου τους.
Στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας από τα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών, την ΚΕΔΕ, τον ΟΚΑΝΑ, την ΕΕΤΑΑ:

1) Την άμεση υπογραφή της νέας Προγραμματικής Σύμβασης για τη Λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης

(2014-2020) με ισχύ από 01/01/2014 καθώς με αποκλειστικά δικές τους ευθύνες καθυστέρησε τόσο
πολύ η υπογραφή της.

2) Την άμεση εκταμίευση χρημάτων προς τα Κέντρα Πρόληψης, ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα του πρώτου τετραμήνου 2014 και, σε αρκετές περιπτώσεις, δεδουλευμένα του 2013 – όπως και
απλήρωτες εισφορές σε ΙΚΑ-Εφορία και απλήρωτα ενοίκια.

3) Καμιά παράνομη περικοπή μισθών εργαζομένων.

Πιο Δημοφιλή