ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 06 Ιουνίου 2017 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, το θεατρικό  τριήμερο για παιδιά από την Περιφέρεια Αττικής σε περιοχές  της Δυτικής Αττικής με οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα στο πλαίσιο  του ευρύτερου προγράμματος της Αντιπεριφέρειας Δυτικής Αττικής

για  συστηματικές κοινωνικές παρεμβάσεις σε περιοχές συγκέντρωσης  ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων με χαμηλό βαθμό πρόσβασης σε  πολιτισμικά αγαθά, όπως το θέατρο.  Την Πέμπτη, 27 Μαϊου, η παράσταση «ΑΙΣΩΠΟΣ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΟΥ  ΦΙΛΟΙ» από την παιδική σκηνή θεάτρου «Ο ΘΕΣΠΙΣ» φιλοξενήθηκε  στον οικισμό Βλυχό Μεγάρων, ψυχαγωγώντας περίπου 300 παιδιά  και 100 ενήλικες. Η οργάνωση της παράστασης στηρίχθηκε από τον  τοπικό Σύλλογο «Άγιος Χριστόφορος» και τον Δήμο Μεγάρων.  Την Παρασκευή, 28 Μαϊου, φιλοξενήθηκε στο 7 ο Δημοτικό Σχολείο  στον οικισμό Νέας Ζωής Ασπροπύργου και ψυχαγώγησε περίπου  100 παιδιά και 40 ενήλικες. Η οργάνωση της παράσταση στηρίχθηκε  από την Διεύθυνση του 7 ου Δ.Σ., το Πιλοτικό Γραφείο Στήριξης Ρομά & Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων Δυτικής Αττικής και τον Δήμο  Ασπροπύργου.  Το Σάββατο, 3 Ιουνίου, η παράσταση φιλοξενήθηκε στην περιοχή της  Αυλίζας Ζεφυρίου, περιοχή με ιδιαίτερα οξυμμένα κοινωνικά και  περιβαλλοντικά προβλήματα, ψυχαγωγώντας περίπου 240 παιδιά και  60 ενήλικες. Η παράσταση στηρίχθηκε από τον τοπικό σύλλογο  «ΦΙΛΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον Δήμο Φυλής. Στην εκδήλωση  παραβρέθηκε και απεύθυνε χαιρετισμό, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της  Ελευσίνας 2021 ΑΕ, κ. Μαρία Φιλιππή, κάνοντας ειδική αναφορά στις  δράσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας σε πολλές περιοχές της  Δυτικής Αττικής και τη στήριξη πολιτιστικών δράσεων και ομάδων στο  ευρύτερο πλαίσιο της ανάδειξης του πολιτισμού της περιοχής μας αλλά  και της επικοινωνίας και της συνεργασίας μέσω του πολιτισμού.  Η παράσταση «ΑΙΣΩΠΟΣ. ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΟΥ ΦΙΛΟΙ» από την  παιδική σκηνή θεάτρου «Ο ΘΕΣΠΙΣ», μέσα από τον συμβολισμό και  την αλληγορία και μύθους από την καθημερινή ζωή και την φύση,  στηρίζει αξίες και αρχές που αναφέρονται στην αποδοκιμασία του  κακού, της βίας, της απάτης, της αυθαιρεσίας και της πονηριάς. Η  διαπίστωση του ίδιου του παραλογισμού του κακού, η γελοιοποίησή  του και η φιλοσοφική ενατένιση της ζωής υπηρετούνται με τον  καλύτερο τρόπο μέσα από το θεατρικό δρώμενο στη βάση της  αισώπειας μυθολογίας.  Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, κ. Γ. Βασιλείου, δήλωσε  χαρακτηριστικά: «Η Περιφέρεια Αττικής και ειδικότερα η  Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής συνεχίζει εντατικά τις  προσπάθειες κοινωνικής παρέμβασης σε περιοχές της Δυτικής  Αττικής με οξυμμένα κοινωνικά προβλήματα. Πόσο μάλλον  όταν πρόκειται για παιδιά, η στήριξη των οποίων και μέσω της  θεατρικής αγωγής, θα συμβάλει σε ένα καλύτερο αύριο για τις  τοπικές κοινωνίες. Η ανάδειξη δε της Ελευσίνας ως  Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021 αποτελεί μια χρυσή ευκαιρία  για την εντατικοποίηση της προσέγγισης μέσω του πολιτισμού  στις περιοχές με φαινόμενα γκετοποίησης. Συνεχίζουμε…».

 

 

Πιο Δημοφιλή