ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 08 Μαΐου 2017 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

«Οι Περιφέρειες μοχλοί ανάπτυξης»  

Στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με την προώθηση της  επιχειρηματικότητας, στην υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης  απορριμμάτων, στην ανάγκη άμεσων αλλαγών του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης,

στο ρόλο των Περιφερειών ως μοχλών ανάπτυξης καθώς και στο  θέμα του κλεισίματος της αξιολόγησης, αναφέρθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής, σε  συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου» και στον δημοσιογράφο  Ανδρέα Παπαδόπουλο.  «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι μόλις έκλεισε η διαπραγμάτευση, ο πρωθυπουργός  συγκάλεσε σύσκεψη περιφερειαρχών. Είναι σημαντικό γιατί σηματοδοτεί μια  αντίληψη για αποκεντρωμένη ανάπτυξη», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης,  σημειώνοντας παράλληλα ότι η «αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης έπρεπε να είχε γίνει… χθες!». Η ίδια υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια  Αττικής προχωρά σε ενέργειες, μέσα από συνέργειες με φορείς επιχειρηματικότητας  όπως το ΕΒΕΑ, για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας των νέων.  Βασικά σημεία της συνέντευξης: 
• Σήμερα δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να μην αθροίζουμε τις υγιείς δυνάμεις  και τους πόρους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. (...) Στην Περιφέρεια Αττικής  διεκδικούμε, και νομίζω επάξια, μια πρωτιά. Παρά τα δεδομένα προβλήματα,  συνεργαζόμαστε με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, προσφέροντας υπηρεσίες στους  πολίτες που δεν είναι δεδομένες. 
• Η πατρίδα χρειάζεται έναν υγιή ιδιωτικό τομέα, που δεν θα κάνει επενδύσεις  με χρήματα του κράτους (sic), και ένα αποτελεσματικό δημόσιο, χωρίς  γραφειοκρατία. 
• Οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να το ξέρουν, αλλά η Αττική όφειλε από το  2006 να είχε νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων. (...) Είναι ένας  σχεδιασμός που ακολουθεί τις αρχές της ανακύκλωσης, της εγγύτητας και της  κυκλικής οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
• Και βέβαια θεωρώ ότι έπρεπε να κλείσει η αξιολόγηση. Όμως ο δημόσιος  λόγος πρέπει να αφορά τους τρόπους ανάκτησης της εθνικής μας οικονομίας. Γιατί  μόνον έτσι θα αποκτήσουμε την εθνική μας ανεξαρτησία. Διαφορετικά θα  παραμένουμε εγκλωβισμένοι σε ένα φαύλο κύκλο, επιτροπείας, αλλεπάλληλων  μνημονίων. 
• Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα νέο, κρίσιμο momentum, που δεν έχουμε την  πολυτέλεια να χάσουμε. Πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις της  Διοίκησης που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος. Και, παράλληλα, να προχωρήσει η  παραγωγική ανασυγκρότηση. Η Αριστερά δεν είναι τσιτάτα ή ανέξοδη  επαναστατικότητα, αλλά λύσεις, παρεμβάσεις υπέρ της κοινωνίας, σε δύσκολες  συνθήκες.

Πιο Δημοφιλή