ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 02 Μαΐου 2017 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Να προχωρήσει σε άμεσους υγειονομικούς ελέγχους στο Ελληνικό όπου  εξακολουθούν να στεγάζονται σε τρεις καταυλισμούς κάτω από άθλιες  συνθήκες χίλιοι πρόσφυγες και μετανάστες ζητά από

τη διοίκηση της  Περιφέρειας Αττικής ο Γιάννης Σγουρός.
Σύμφωνα με καταγγελία της Διεθνούς Αμνηστίας η πλειονότητα των ατόμων  που μένουν στους καταυλισμούς κοιμούνται σε σκηνές για περισσότερο από  ένα χρόνο, σε συνθήκες πολύ κακής υγιεινής, με ανεπαρκή αριθμό τουαλετών  και ντουζ και περιορισμένη ιδιωτικότητα, ενώ οι γυναίκες και τα κορίτσια  βρίσκονται σε διαρκή κίνδυνο από πάσης φύσεως βία. Επίσης οι  ανθρωπιστικοί φορείς που δραστηριοποιούνται στους καταυλισμούς  αναφέρουν σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας, όπως κατάθλιψη, άγχος και  απόπειρες αυτοκτονίας, τα οποία επιδεινώνονται από τις συνθήκες στον  καταυλισμό.  Ο Γιάννης Σγουρός ζητά ακόμη από τη διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει  άμεσα πρωτοβουλίες και να ασκήσει πιέσεις προς την Κυβέρνηση για τη  μεταφορά των ατόμων αυτών σε χώρους με αξιοπρεπείς συνθήκες  διαβίωσης, όπως άλλωστε έχει υποσχεθεί πολλές φορές στο παρελθόν,  χωρίς ωστόσο κάτι τέτοιο να έχει γίνει πράξη.  Σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός τόνισε ότι «Στο Ελληνικό διαιωνίζεται μία  απαράδεκτη κατάσταση, που προσβάλλει τον πολιτισμό μας και  καταπατά ευθέως τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η Κυβέρνηση πρέπει να  επιτέλους να τηρήσει τις δεσμεύσεις της και η διοίκηση της Περιφέρειας  να δείξει αντανακλαστικά ανάλογα της αυτοεπαινούμενης ευαισθησίας  της».

Πιο Δημοφιλή