ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 01 Μαρτίου 2017 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Με αφορμή την επιστολή της Περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου προς τους δήμους της Αττικής, με την οποία τους εγκαλεί για την ανυπαρξία υποβολής προτάσεων προς το ΕΣΠΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, ο Γιάννης Σγουρός έκανε την παρακάτω δήλωση :

«Μετά από 2,5 χρόνια θητείας, η – υποτίθεται έτοιμη ήδη από την προεκλογική περίοδο - κα Δούρου έκανε έναν σχεδιασμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων που:
1. Δεν έχει συγκεκριμένες χωροθετήσεις. 2. Δεν περιλαμβάνει ολοκληρωμένη κοστολόγηση. 3. Δεν έχει εξασφαλισμένες πηγές χρηματοδότησης, ιδίως για τις ήπιες δράσεις ανακύκλωσης. 4. Χωρίς ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα. 5. Χωρίς να κάνει μνεία σε τεχνολογίες επεξεργασίας και διαχείρισης. 6. Χωρίς αξιολόγηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης. 7. Χωρίς να περιλαμβάνει χρονοδιάγραμμα κλεισίματος και αποκατάστασης του ΧΥΤΑ Φυλής 8. Χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις περιορισμένες δυνατότητες σε μέσα, προσωπικό και εξοπλισμό των δήμων λόγω κρίσης. 9. Χωρίς να υπολογίζει τις χωροταξικές δυνατότητες και ιδιαιτερότητες του λεκανοπεδίου, τον πυκνοδομημένο και άναρχο πολεοδομικό ιστό.
Πρώτα βέβαια, είχε φροντίσει να ακυρώσει - και ενώ είχε τεράστια περιθώρια ευελιξίας - τους διαγωνισμούς που ήταν σε εξέλιξη για την κατασκευή νέων μονάδων επεξεργασίας, χάνοντας 200 εκ. € από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 και 200 εκ. € από ιδιωτικά κεφάλαια.
Κατά τα άλλα της φταίνε οι δήμοι της Αττικής, που δεν έκαναν προτάσεις… Ο μόνος που δεν μας είπε ότι φταίει είναι ο «Χατζηπετρής»….
Το καλαμπούρι λοιπόν πρέπει να σταματήσει. Η κα Δούρου οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, όπως και η Κυβέρνηση, που ενώ πρώτα επένδυσε πολιτικά στην ακύρωση των ΣΔΙΤ, πλέον ανακάλυψε ότι είναι χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο.
Από την πλευρά μας έχουμε ενημερώσει έγκαιρα για το διαφαινόμενο αδιέξοδο, τόσο τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, όσο και τους πολιτικούς αρχηγούς. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν.
Δεν μπορεί οι υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας να κάνουν βήματα μπροστά στη διαχείριση των απορριμμάτων τους και η Αττική να μένει πίσω. Ο αντίκτυπος στην οικονομία, στο περιβάλλον, στη δημόσια υγεία, στην απασχόληση είναι ήδη τεράστιος».

Πιο Δημοφιλή