ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Δημιουργηθηκε στις 28 Οκτωβρίου 2016 Κατηγορία: ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΑ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ
Εκτύπωση

Η χωματερή της Φυλής είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντολογικό  έγκλημα  στην ιστορία της Αττικής.  Έχει προκαλέσει ανυπολόγιστη καταστροφή στο περιβάλλον της ευρύτερης περιοχής στην δυτική Αττική   σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων.  

 Ο αέρας , το έδαφος και ο υδροφόρος της ευρύτερης περιοχής είναι εδώ και πολλά χρόνια τρομερά επιβαρυμένα. Λόγω της χωματερής έχουν στηθεί στην περιοχή εκατοντάδες νόμιμες και παράνομες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τα σκουπίδια. Έχουν γίνει αποθήκες,  σκραπατζίδικα , χυτήρια  και  ΚΔΑΥ που λειτουργούν σαν παράνομες χωματερές .  Οι  επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων από την χωματερή είναι ασύλληπτες  μεγάλες. Τα πολύ αυξημένα κρούσματα καρκινογενέσεων  , οι καρδιοπάθειες , τα αναπνευστικά και τα δερματολογικά προβλήματα είναι βέβαιο πως σχετίζονται με την πολύχρονη δραστηριότητα της χωματερής.  Με  κάθε νεροποντή και με κάθε πυρκαγιά στην χωματερή  πνιγόμαστε στην μόλυνση από τα ζουμιά και τους αέριους ρύπους. Δεν είναι τυχαίο που η επιτροπή αναφορών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου  χαρακτήρισε την Φυλή «μνημείο περιβαλλοντολογικού χάους αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου για τις επόμενες 3 γενιές». Ας σημειώσουμε εδώ, πως η περίφημη επιδημιολογική μελέτη για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων που παλεύουμε να γίνει τόσα χρόνια ,  δεν έχει ξεκινήσει ακόμα παρά τις εξαγγελίες  του ΕΔΣΝΑ. Τι λέμε  λοιπόν για την Φυλή; Δεν αντιδρούμε σε κάτι που πάει να γίνει τώρα εμείς. Αντιδρούμε σε αυτό που γίνεται εδώ και 50 χρόνια. Δεν ζητάμε «αυστηρό χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης» που έλεγε η περιφερειάρχης τον Νοέμβριο του 2014.  Ζητάμε την δέσμευση πως ο ΧΥΤΑ θα κλείσει οριστικά μόλις πέσει και η τελευταία σακούλα σκουπιδιών στα κύτταρα της Β΄ Φάσης και πως δεν θα επεκταθεί άλλο η ΟΕΔΑ Φυλής. (η διάρκεια ζωής της Β΄ Φάσης  υπολογίζεται  σε   25 μήνες ακόμα). Ζητάμε δηλαδή την δέσμευση πως ο ΧΥΤΑ θα κλείσει μόλις γεμίσει . Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.
Τι λέμε για το ΕΜΑΚ ; Το ΕΜΑΚ είναι  η πιο ακριβή και συνάμα η πιο αποτυχημένη επένδυση στην ιστορία του ΕΔΣΝΑ.  Δαπανήθηκαν για το ΕΜΑΚ  εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ  με σχεδόν μηδενικά αποτελέσματα και χωρίς ποτέ να γίνει  μια επίσημη οικονομοτεχνική αξιολόγηση της επένδυσης.  Ο μόνος κερδισμένος από το ΕΜΑΚ είναι ο όμιλος Μπόμπολα ο οποίος  λειτουργεί  την μονάδα , όπως λειτουργεί και τις περισσότερες από τις εγκαταστάσεις  εντός της ΟΕΔΑ. Σήμερα ο ΕΔΣΝΑ προτείνει να αυξηθεί η δυναμικότητα του θηριώδους και αποτυχημένου ΕΜΑΚ κατά 200.000 τόνους τον χρόνο. (100.000 σύμμεικτα και 100.000 ΒΑΑ). Ταυτόχρονα στην ανατολική Αττική «εξαφανίστηκε»  εντελώς από το σχέδιο η εγκατάσταση της Κερατέας  που ήταν αρχικά 127.000 τόνοι  και μειώθηκε κατά 50% η δυναμικότητα της εγκατάστασης του Γραμματικού . (από 120.000 έγινε 60.000). Όσες χιλιάδες τόνοι «αφαιρέθηκαν»  από τις εγκαταστάσεις της ανατολικής Αττικής  «φορτώθηκαν» στην δυτική Αττική και το ΕΜΑΚ. Μιλάμε για αδικία που βγάζει μάτι σε βάρος της δυτικής Αττικής. Ζητάμε λοιπόν να μην αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΜΑΚ ούτε κατά κιλό και να πάψει το ΕΜΑΚ να δέχεται σύμμεικτα σκουπίδια. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. Για την αδειοδότηση της  WATT εννοείται πως δεν μπορεί να γίνει καμιά συζήτηση.. Τι ζητάμε Εμείς δεν θέλουμε να στείλουμε τα σκουπίδια μας αλλού. Δεν θέλουμε να γίνει και αλλού Φυλή . Θέλουμε όμως να αναλάβουμε μόνο τα βάρη που μας αναλογούν και να διαχειριστούμε μόνο τα δικά μας σκουπίδια. Να βρούμε νέους χώρους για τα σκουπίδια μας στα δυτικά. .  Δεν δεχόμαστε όμως πλέον να είναι η δυτική Αθήνα  το αποχωρητήριο των σκουπιδιών της Αττικής. Δεν θέλουμε διαχείριση σκουπιδιών  με ταξικό πρόσημο σε βάρος των αδυνάτων. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. Θωμάς Μπιζάς.

Πιο Δημοφιλή