Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 55 ετών άφησε το πρωί της Τετάρτης (10/1)

ο πρώην δήμαρχος Ζωγράφου, Βασίλης Θώδας. Σύμφωνα, με πληροφορίες, ο κ. Θώδας, εισήχθη σήμερα το πρωί στο νοσοκομείο για στεφανιογράφημα αλλά δεν κατάφερε να κρατηθεί στην ζωή.

Ο Βασίλης Θώδας ήταν Δήμαρχος Ζωγράφου από το 2019 έως το 2023.

Ποιος ήταν ο Βασίλης Θώδας

Ο Βασίλης Θώδας είχε γεννηθεί στου Ζωγράφου το 1968, έχοντας ρίζες από τη Λάρισα και τα Γιάννενα.

Το 1990 σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Λάρισα και το 2000 απέκτησε το δεύτερο πτυχίο του στο Τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία στον ιδιωτικό τομέα. Το 1993, άρχισε να εργάζεται στη Βουλή των Ελλήνων.

Το 2001 πήρε το πρώτο του Μεταπτυχιακό δίπλωμα με θέμα: «Ε.Ε. και Αναπτυσσόμενες Χώρες» στο Τμήμα των Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Το 2011 επιλέχθηκε για τη θέση του Προϊσταμένου του Τμήματος Επερωτήσεων της Διεύθυνσης του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ενώ το 2014 ανέλαβε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου των Οικονομικών των κομμάτων. Το 2017 επελέγη Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Διαρκών Επιτροπών της Βουλής.

Το 2014 ολοκλήρωσε και το δεύτερο Μεταπτυχιακό με θέμα: «Διαχείριση Πολιτικών- Διεθνής Πολιτική» στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.