Σε προληπτικά μέτρα και ενέργειες προστασίας λόγω του κορωνοϊού, προχωρεί ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας. Μετά από έκτακτη σύσκεψη,

την οποία συγκάλεσε ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος και μετείχαν οι αντιδήμαρχοι, οι εντεταλμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

- Η αναβολή όλων των εκδηλώσεων του δήμου έως την Κυριακή 15/03/2020.

- Το κλείσιμο των ΚΑΠΗ από την Πέμπτη 05/03/2020 έως την Κυριακή 08/03/2020, καθώς και η προληπτική απολύμανσή τους. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Πρόκειται για καθαρά προληπτικό μέτρο, που λαμβάνεται για την προστασία των μελών των ΚΑΠΗ, καθώς όλα τα επιστημονικά και επιδημιολογικά στοιχεία καταδεικνύουν ότι ο ιός είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις μεγάλες ηλικίες, κάτι που αποτυπώνεται στις σχετικές στατιστικές».

- Η προώθηση του ενημερωτικού υλικού της ΓΓΠΠ και του υπουργείου Υγείας σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου.

- Την Παρασκευή 06/03/2020 οι παιδικοί σταθμοί και όλες οι σχολικές μονάδες (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια) θα ολοκληρώσουν το ημερήσιο πρόγραμμά τους στις 12:40 προκειμένου να ξεκινήσει προληπτική απολύμανση (μικροβιοκτονία) των αντίστοιχων κτιρίων.

Τέλος, ο δήμος θα προχωρήσει σε επιπλέον προμήθεια αντισηπτικών. «Προστατευόμαστε από τον κορβνοϊό, τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ενεργώντας με ψυχραιμία και υπευθυνότητα. Ο δήμος μας θα λάβει οποιοδήποτε άλλο μέτρο χρειαστεί για την προστασία των συμπολιτών μας, εξετάζοντας τα δεδομένα που προκύπτουν και πάντα με βάση τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων», καταλήγει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος Νεάς Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας.