Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού κ. Τάσος Μπινίσκος, συναντήθηκε την Τετάρτη

6/9/2023, με τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, στα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην επιχειρηματικότητα και οι τρόποι συνεργασίας Ε.Ε.Α. – Δήμου, με στόχο την τόνωση του τοπικού επιχειρείν.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στις πολλαπλές Ανταποδοτικές Υπηρεσίες που παρέχει το Επιμελητήριο προς τις επιχειρήσεις – μέλη του και μπορούν να αξιοποιηθούν από τις επιχειρήσεις του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, για τη στήριξη και τον εκσυγχρονισμό τους. Μεταξύ αυτών είναι η δωρεάν δημιουργία eshop και site, η δωρεάν παροχή συμβουλών από ειδικούς για φορολογικά, ασφαλιστικά και εργατικά ζητήματα, η διοργάνωση σεμιναρίων και ενημερωτικών εκδηλώσεων, η ενίσχυση  Σωματείων, ΕΒΕ, Εμπορικών Συλλόγων με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό κ.ά.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υπογράμμισε τη βαρύτητα που δίνει το Επιμελητήριο στις πρωτοβουλίες για την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας, σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, με δράσεις όπως οι «Λευκές Νύχτες», η εκπόνηση Μελετών, η διοργάνωση ημερίδων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού δήλωσε πρόθυμος για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών και την από κοινού υλοποίηση δράσεων προς όφελος των επιχειρηματιών-επαγγελματιών της περιοχής. Συγκεκριμένα ανέφερε «Σημαντικό μέλημά μας είναι η τόνωση της επιχειρηματικότητας στην πόλη μας, μέσα από δράσεις και ενέργειες που αναδεικνύουν την τοπική και εμπορική ταυτότητα του Δήμου Δάφνης – Υμηττού. Σκοπός μας είναι η παρότρυνση νέων ανθρώπων να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν ως κινητήριος δύναμη ανάπτυξης και να παραμείνουν ανταγωνιστικές. Η μελλοντική στενή και αγαστή συνεργασία με το Ε.Ε.Α. θα διαμορφώσει ένα νέο τοπίο για το τοπικό επιχειρείν».

Στη συνάντηση μετείχε και το μέλος του Δ.Σ. του Ε.Ε.Α., Πρόεδρος της Ελληνοαλβανικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Δάφνης – Υμηττού κ. Χρήστος Κοντούρης.