ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 09 Ιουλίου 2014 Κατηγορία: ΑΡΘΡΑ
Εκτύπωση

Και μόνο η ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η Χρυσή Αυγή σχετικά με το ζήτημα που έχει δημιουργηθεί όσον αφορά στο (ανύπαρκτο) θέμα της (δήθεν) συγκέντρωσης 120 υπογραφών βουλευτών για πρόταση σύγκλησης της Ολομέλειας της Βουλής, προκειμένου να συζητήσει τα περί δημοψηφίσματος για τη ΔΕΗ, θα ήταν αρκετή για να κάνουν πίσω όσα κόμματα δεν επιθυμούν σύμπλευση με το μόρφωμα.

 

Τι είπε χθες η Χρυσή Αυγή;

Τα ακόλουθα:

«Η Χρυσή Αυγή απαιτεί την άμεση σύγκλιση (sic, με γιώτα) της Ολομέλειας της Βουλής, όπως ορίζει το Σύνταγμα, για να αποφασιστεί η διενέργεια δημοψηφίσματος για το μείζον εθνικό ζήτημα της ΔΕΗ και της ελληνικής ενέργειας. Οι παράνομες μεθοδεύσεις Σαμαρά-Βενιζέλου δεν θα περάσουν.

Η πρόταση της Χρυσής Αυγής για δημοψήφισμα σε συνδυασμό με τις προτάσεις των λοιπών κομμάτων της αντιπολίτευσης οδηγεί αδιαμφισβήτητα στην συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού των 120 βουλευτών. Να μην τολμήσουν οι υπάλληλοι των τοκογλύφων να καταλύσουν για μία ακόμη φορά το Σύνταγμα των Ελλήνων».

Λένε δηλαδή ότι οι ψήφοι τους πρέπει να μπουν στον γενικό λογαριασμό.

Αυτό σημαίνει πως η συζήτηση έπρεπε να είχε ήδη σταματήσει.

Πολύ περισσότερο που για να διενεργηθεί δημοψήφισμα, απαιτούνται 180 ψήφοι και δεν αρκούν οι αρχικές 120, που απαιτούνται απλώς για να γίνει η συζήτηση.

Αυτό ήταν γνωστό από την αρχή.

Και είναι να απορεί κανείς γιατί ένα κόμμα του συνταγματικού τόξου θα δεχόταν να μπει στον ίδιο πλαίσιο με τη Χρυσή Αυγή – για οποιονδήποτε λόγο, πολύ περισσότερο για άχρηστο λόγο.

Θα ήταν ένα πολύ περίεργο σύμπλεγμα πολιτικής σύμπλευσης και διπλή απώλεια:

Και θα εξυπηρετούνταν τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ (άρα θα εξουδετερώνονταν όλοι οι υπόλοιποι και θα έμεναν να παρακολουθούν τους πανηγυρισμούς του κ. Τσίπρα) και θα συναριθμούνταν με τη Χρυσή Αυγή.

Κοντά στο νου κι’ η γνώση…

Πιο Δημοφιλή