Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η ΕΛΑΣ για τον θάνατο του 22χρονου Βρετανού τουρίστα,

λίγο μετά τις 18:20 το απόγευμα της Δευτέρας (25/7) σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο στην περιοχή Άγιος Γεώργιος στα Σπάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο πιλότος του ελικοπτέρου, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για ανθρωποκτονία εξ αμέλειας, ενώ οι άλλοι δύο είναι τεχνικοί εδάφους της εταιρείας από την οποία ο 22χρονος και οι φίλοι του είχαν μισθώσει το ελικόπτερο.

Την προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής και πραγματογνώμονας αεροπορικών ατυχημάτων. Να θυμίσουμε ότι ο 22χρονος Βρετανός βρήκε τραγικό θάνατο όταν μετά την προσγείωση του ελικοπτέρου κατευθύνθηκε προς το ουραίο στροφείο, η λειτουργία του οποίου δεν είχε σταματήσει, με αποτέλεσμα αυτό να τον χτυπήσει και να τον διαμελίσει.

Το χρονικό

Το ελικόπτερο, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στο ελικοδρόμιο ωστόσο ο νεαρός πέρασε πίσω από το ελικόπτερο και διαμελίστηκε από τον έλικα.

Μάλιστα, σε δεύτερο ελικόπτερο βρίσκονταν οι γονείς του άτυχου νεαρού. Ο σοκαρισμένος πιλότος του ελικοπτέρου έσπευσε να ειδοποιήσει τον συνάδελφό του στο δεύτερο ελικόπτερο. Ο πιλότος του ελικοπτέρου, στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του νεαρού, ζήτησε αμέσως να απογειωθεί και πάλι για να μη δουν οι γονείς του παιδιού όσα είχαν συμβεί.

«Ο πιλότος είδε τι συνέβη και αποφάσισε να μην δουν οι γονείς τον γιο τους έτσι. Ήταν φριχτό», είπε μια πηγή στη Sun. «Πέταξε σε ένα άλλο ελικοδρόμιο στην Αθήνα». «Μιλάμε για μια τραγωδία, μια τραγωδία άνευ προηγουμένου, μια τραγωδία που δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί», είπε μια αστυνομική πηγή στη βρετανική ιστοσελίδα.