Του Κρικόρ Τσακιτζιάν :

Στο δήμο Σπάτων το νερό δεν το διαχειρίζεται η ΕΥΔΑΠ αλλά ο δήμος. Εκείνος είναι που τιμολογεί κι εκείνος φυσικά

έχει την ευθύνη για τις βλάβες του δικτύου. Συχνά, πυκνά παρουσιάζονται απροειδοποίητες διακοπές του δικτύου, οι οποίες κρατούν αρκετές ώρες.

Τελευταία εμφανίζεται το φαινόμενο να διακόπτεται η υδροδότηση του αστικού ιστού την Παρασκευή το απόγευμα, όπως έγινε κι αυτή την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη. Το να αναζητήσει κανείς απόγευμα Παρασκευής να ενημερωθεί για το αν είναι θέμα βλάβης ή κάτι άλλο, είναι κομμάτι δύσκολο .

Το πόσο μπορεί να διαρκέσει η διακοπή για να προγραμματιστεί κάποιος, αν θα εξυπηρετήσει τις βασικές ανάγκες του σπιτιού του ή αν θα πρέπει να μετακομίσει το τριήμερο σε άλλη πόλη που θα έχει πρόσβαση σε νερό, είναι αδύνατο να το μάθει, αφού οι υπηρεσίες του δήμου από το μεσημέρι της Παρασκευής κλείνουν. Εμείς προσπαθήσαμε να ενημερωθούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Σπάτων, αλλά δεν υπήρχε ψυχή ζώσα να απαντήσει στα τηλέφωνα.

Απευθυνθήκαμε στην άλλη περιφέρεια του δήμου, στην Αρτέμιδα. Εκεί απάντησαν και μας είπαν πως ήταν προγραμματισμένη διακοπή για αναβάθμιση του δικτύου. Είθισται για τις προγραμματισμένες διακοπές να γίνεται μια ενημέρωση των πολιτών με ενημερωτικά σημειώματα που κολλούν στις κολώνες ή στις πόρτες των πολυκατοικιών και να ενημερώνουν τον κόσμο για την προγραμματισμένη διακοπή, για να ξέρει ο κόσμος πότε θα γίνει, για ποιο λόγο και πόσο θα διαρκέσει.

Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε στην περίπτωση της συγκεκριμένης διακοπής για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Μπορεί να θεώρησαν στο δήμο ότι αφού το γνωρίζουν πέντε κολλητοί, θα το μάθει κι όλη η πόλη. Όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο, γεγονός που σημαίνει ότι, όσο κι αν θέλουν από το δήμο να λειτουργεί η πόλη σαν χωριό, καλώς ή κακώς δεν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, γιατί μεγάλωσε το χωριό κι έγινε πόλη και ας το καταλάβουν οι αρμόδιοι κι ας συμπεριφερθούν σαν να είναι αρμόδιοι σε δήμο.