Ύπο μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου

(16.09.2023) στο όρος Λάκκα Λιοντάρι, στο Μαρκόπουλο Ωρωπού. Όπως επισημαίνεται σχετικά, στο σημείο επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 11 οχήματα, ενώ επιχείρησαν 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

«Η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα με την υποστήριξη των Εθελοντικών ομάδων του Δήμου μας και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου απέτρεψαν ένα σοβαρό περιστατικό. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και τους συγχαίρω. Ευχαριστώ επίσης τα παιδιά της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και τους πολίτες. Έδρασαν όλοι σαν ομάδα και είχαμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Είμαστε σε επιφυλακή νύχτα μέρα μέχρι τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου», δήλωσε ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης. Από την φωτιά έκλεισε προσωρινά ο δρόμος Μαρκοπούλου – Σκάλας Ωρωπού στη θέση του οικισμού Θέαλος. Επιχείρησαν ελικόπτερα Ericsson και δύο αεροπλάνα που περιόρισαν τη φωτιά. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις και επιχειρούν στις τελευταίες εστίες.