Το βαρομετρικό χαμηλό "Φίλιππος" βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης

αναμένεται να επηρεάσει και πάλι την βορειοανατολική Αττική, ειδικά την επικράτεια του Δήμου Ωρωπού, ειδικότερα τις ορεινές περιοχές με 100 μέτρα υψόμετρο και άνω.
Μετά από εντολή που έδωσε από την Τρίτη 8/3 ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού και όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό βρίσκεται σε επιφυλακή αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά το πρώτο κύμα χιονοπτώσεων το μεσημέρι της Τετάρτης 9/3.
Από το τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης 10/3 αναμένεται δεύτερο και ισχυρότερο κύμα με μεγαλύτερη ένταση και διάρκεια χιονοπτώσεων.
Για το λόγο αυτό άλλωστε με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής έκλεισαν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο μας και με απόφαση του Δημάρχου Ωρωπού έκλεισαν τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.
Σε επιφυλακή είναι όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα του Δήμου Ωρωπού και πάντα σε
συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής έχει εκπονηθεί πλάνο δράσης για όλες τις περιοχές του Δήμου μας και ειδικά για τα χωριά που βρίσκονται στα ορεινά.
Συμβουλεύουμε τους πολίτες που θα μετακινηθούν για λόγους εργασίας ή άλλης ανάγκης στο οδικό δίκτυο του Δήμου μας:
Να έχουν αποθηκεύσει στη μνήμη του κινητού σας τηλεφώνου τον αριθμό εκτάκτου ανάγκης του Δήμου Ωρωπού:6985-98.21.66
Να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες
Να έχουν ειδοποιήσει την εργασία τους και τους οικείους τους για το δρομολόγιο που θα ακολουθήσουν.
Να έχουν φορτισμένα τα κινητά τους τηλέφωνα, να έχουν γεμάτα ρεζερβουάρ, πόσιμο νερό.
Να ενημερώνονται από τις επίσημες ανακοινώσεις του Δήμου Ωρωπού (facebook, instagram, twitter, viber), τα Δελτία Καιρού της Ε.Μ.Υ.
Συνδεθείτε με τον λογαριασμό Viber του Δήμου Ωρωπού εδώ: https://invite.viber.com/?g2=AQAlbU4ab6ZhEU6hk1TmyXVctDCpUh9FaxCMiq1XFW%2B%2BAd8y2n3V2OSGxi8zr0UH