* Σε έναν πρώτο απολογισμό των επιχειρήσεων που έχει κάνει ο Δήμος Ωρωπού

από τα ξημερώματα της Δευτέρας 14/1 μέχρι και σήμερα 16/1 στις 17:00 για την αντιμετώπιση των εκτάκτων καταστάσεων που δημιούργησε η κακοκαιρία "Ελπίδα" ανακοινώνει:
* Οι κεντρικές οδικές αρτηρίες από και προς την Αθήνα και την Βοιωτία καθώς και μεταξύ όλων των χωριών του Δήμου Ωρωπού και προς το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου δεν έκλεισαν ποτέ ακόμα και κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων.

* Την Τετάρτη 26/1 έχει δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στον αποχιονισμό των δρόμων στις περιοχές Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Μετόχι Ρη, Μικροχώρι, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Δροσοπηγή, Αυλώνα καθώς και στις υποδομές των κτηνοτρόφων του Δήμου μας με τους οποίους υπάρχει συνεχής επικοινωνία.
* Με τη βοήθεια μηχανημάτων του Δήμου Ωρωπού και της Περιφέρειας Αττικής και με το ασθενοφόρο του Δήμου Ωρωπού έγιναν δύο διακομιδές ασθενών από το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου στο Θριάσιο νοσοκομείο το βράδυ της Δευτέρας 24/1 και ενώ ήταν σε πλήρη εξέλιξη τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
* Με τη βοήθεια μηχανημάτων του Δήμου Ωρωπού και της Περιφέρειας Αττικής και με το ασθενοφόρο του Δήμου Ωρωπού έγκυος γυναίκα διακομίσθηκε με ασφάλεια από το σπίτι της σε χωριό του Δήμου Ωρωπού στο νοσοκομείο "Έλενα" και ενώ ήταν σε πλήρη εξέλιξη τα ακραία καιρικά φαινόμενα.
* Με τη βοήθεια μηχανημάτων του Δήμου Ωρωπού επεγκλωβίστηκαν επιβάτες - δημότες του Δήμου μας από λεωφορείο του ΚΤΕΛ που σταμάτησε στη γέφυρα Καλυφτάκη και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα σπίτια τους.
* Ανήλικος καρκινοπαθής που χρειάστηκε να κάνει την θεραπεία του το πρωί της Δευτέρας σε νοσοκομείο της Αθήνας, επέστρεψε ασφαλής στο σπίτι του με ειδικό όχημα του Δήμου Ωρωπού και διανοίχτηκε άμεσα η πρόσβαση στην οικία του.
* Οχήματα του Δήμου Ωρωπού σε συνεργασία με εθελοντές πήγαν φαγητό, φάρμακα και προμήθειες σε 16 πολίτες που κάλεσαν σε βοήθεια μέσω του ειδικού τηλεφώνου ανάγκης.
* Τα μέλη της Επιτροπής Αδεσπότων του Δήμου Ωρωπού με τη βοήθεια εθελοντών περιέθαλψαν και φρόντισαν αδέσποτα ζώα που βρίσκονταν εξαντλημένα και φρόντισαν για τη σίτιση τους καθώς επίσης και για δεσποζόμενα σκυλιά που οι ιδιοκτήτες τους είναι εγκλωβισμένοι στην Αθήνα και ζήτησαν τη συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου κυρίως για σκυλιά που βρίσκονται σε σπίτια στην επικράτεια του Δήμου μας.
* Οι επιχειρήσεις για την διάνοιξη όλων των δρόμων στις ορεινές περιοχές του δήμου μας και ειδικά σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Μετόχι Ρη, Μικροχώρι, Αφίδνες, Ιπποκράτειο, Δροσοπηγή συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
* Στις 26/1, 17:00 ξεκινάει επιχείρηση διάνοιξης του δρόμου στη θέση Βούτημα στην Πάρνηθα και θα δοθεί πρόσβαση στις κτηνοτροφικές μονάδες.
* Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ωρωπού εφιστά την προσοχή των πολιτών διότι στα ορεινά του δήμου μας υπάρχει ολικός παγετός.
* Γενικό τηλέφωνο ανάγκης: 6985-98.21.66