Το πρώτο από τα πέντε υπερσύγχρονα απορριμματοφόρα με ενσωματωμένο πλυντήριο κάδων παρέλαβε η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου

Ωρωπού παρουσία του δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη.

Υλοποιήθηκε μία ακόμα δέσμευση της Δημοτικής Αρχής για ενίσχυση του επιχειρησιακού στόλου των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου. Ο Δήμος Ωρωπού Αλλάζει...
Το νέο απορριμματοφόρο είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα τεχνολογικά συστήματα:

Διαθέτει προηγμένο σύστημα ασφαλούς οδήγησης, συστήματα ασφαλείας για τους εργαζομένους, κεντρική οθόνη ελέγχου, κάμερες πορείας και οπισθοπορείας, ελέγχου των κινήσεων των εργαζομένων και επικοινωνία με τον οδηγό για μέγιστη προστασία τους. Διαθέτει τεχνολογία Euro-6 και είναι απόλυτα φιλικό με το περιβάλλον.

Διαθέτει σύστημα πλύσης κάδων, αυτονομία νερού 600 λίτρα και συγκέντρωσης του νερού μετά την πλύση. Έχει αισθητήρες ελέγχου, προηγμένο σύστημα καθαρισμού και αυτόματο σύστημα πλύσης. Έχει χωρητικότητα 14 κυβικά που αντιστοιχούν σε απορρίμματα περίπου 100 κάδων.

Θα είναι έτοιμο επιχειρησιακά και θα προγραμματιστεί σε δρομολόγια αποκομιδής σκουπιδιών περίπου σε μία εβδομάδα (μόλις εκδοθεί η άδεια κυκλοφορίας).Σύντομα ο Δήμος Ωρωπού θα παραλάβει και τα υπόλοιπα τέσσερα απορριμματοφόρα. Τα δύο αποκτήθηκαν από το πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ και τα τρία από ιδίους πόρους του Δήμου, ενώ αναμένεται η παραλαβή μεγάλου σαρώθρου, τεσσάρων οχήματα τύπου «βαν» και τρία οχήματα «pic-up» για τις ανάγκες των υπηρεσιών καθαριότητας που θα ανεβάσουν στο μέγιστο το βαθμό επιχειρησιακής ικανότητας.
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης δήλωσε: «Είναι μία ακόμα σημαντική ημέρα για το Δήμο και τις υπηρεσίες καθαριότητας που μετά από πολλά χρόνια ενισχύονται με υπερσύγχρονα μηχανήματα. Το νέο απορριμματοφόρο μαζί με τα υπόλοιπα μηχανήματα που θα προμηθευτεί σύντομα ο Δήμος μας θα ενισχύουν τον στόλο των οχημάτων στις υπηρεσίες καθαριότητας και θα μας δώσουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες στους πολίτες. Με την ευκαιρία θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω θερμά τα στελέχη της υπηρεσίας καθαριότητας και τους εργαζομένους που μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες εκτελούν το καθήκον τους. Διαβεβαιώνω πως η δημοτική αρχή θα εργάζεται πάντα για να βελτιώνει τις συνθήκες εργασίας τους και κυρίως τις ποιοτικές υπηρεσίες καθαριότητας προς τους πολίτες».
Δείτε video: https://www.youtube.com/watch?v=ZV2XzWNZogA
Δείτε video: https://www.youtube.com/watch?v=Ajun8Vrzyfo