Η εορταστική εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Ωρωπού

που έγινε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου στο Atlantis Club ήταν σημείο αναφοράς για τη νέα χρoνιά. Ένωσε όλες τις δυνάμεις που μάχονται για την πρόοδο και την ευημερία του τόπου, ενώ δια στόματος του δημάρχου Γιώργου Γιασημάκη τέθηκε ως βασική προϋπόθεση η ενότητα και η συνεργασία για την πρόοδο και την προκοπή του τόπου. Αναφέρθηκε επίσης στους μεγάλους στόχους του ιδίου, της Δημοτικής Αρχής και των συμπολιτών του ώστε να διεκδικήσει ο Δήμος εμβληματικά έργα όπως οι βιολογικοί καθαρισμοί, οι τουριστικές υποδομές, η αστική συγκοινωνία, ο προαστιακός σιδηρόδρομος, αθλητικά στάδια και κολυμβητήρια, προστασία του περιβάλλοντος αλλά και ιδιωτικές επενδύσεις.
Μετά τον καλωσόρισμα όλων των προσκεκλημένων από τον δήμαρχο Ωρωπού ξεκίνησε η εκδήλωση. Την πρωτοχρονιάτικη πίτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Αμαρουσίου, Κηφισίας, Ωρωπού και Μαραθώνος κ.κ. Κύριλλος παρουσία των πατέρων όλων των ενοριών του Δήμου Ωρωπού. Έκοψε το πρώτο κομμάτι του Χριστού και ευχήθηκε να έχουν οι πολίτες υγεία και γαλήνη και ο τόπος ενότητα και ηρεμία ώστε να προκόψει και να προοδεύσει.
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης αφιέρωσε το κομμάτι του στους δημότες του Δήμου Ωρωπού και σε όσους βοήθησαν για να εξασφαλίσει ο Δήμος τις χρηματοδοτήσεις δεκάδων εκατομμυρίων Ευρώ για τα έργα που έγιναν και έχουν δρομολογηθεί να γίνουν στο Δήμου Ωρωπού.
«Πίστευα και πιστεύω ότι για να πάει ο τόπος μας μπροστά πρέπει να έχουμε σχέση εμπιστοσύνης. Θέλω να είμαστε πραγματικά ενωμένοι και να έχουμε κοινούς στόχους για τις απαραίτητες δράσεις και πολιτικές που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα, θα ενισχύσουν την τοπική ανάπτυξη, θα δημιουργήσουν ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας», τόνισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ωρωπού και έκανε συνοπτική αναφορά των έργων που έχουν γίνει από το Σεπτέμβριο του 2019 και που έχουν δρομολογηθεί να γίνουν και περιλαμβάνονται στο μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα στην ιστορία του Δήμου Ωρωπού. Μεταξύ αυτών ασφαλτοστρώσεις, αναπλάσεις, νέα σχολεία, νέες αθλητικές εγκαταστάσεις και συντήρηση των υπαρχόντων, έργα και επενδύσεις στην ύδρευση, στον οδοφωτισμό και στην καθαριότητα, τα νέα τοπικά ρυμοτομικά, τα σχέδια πόλης, η μεγάλη ανάπλαση των Φυλακών Ωρωπού, του παραλιακού μετώπου Αγίων Αποστόλων - Χαλκουτσίου, των λιμενικών καταφυγίων, και τα έργα υποδομής για τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την ηλεκτροκίνηση, την υγεία και το περιβάλλον κ.α.
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης τόνισε από την πλευρά τους «...η Περιφέρεια έχει βοηθήσει τα μέγιστα το Δήμο Ωρωπού και συμβάλει σε σημαντικά έργα όπως στις ασφαλτοστρώσεις, στη διαχείριση όμβριων υδάτων, στη διαχείριση του παραλιακού μετώπου, στα νέα σχολεία σε σύγχρονα ενεργειακά κτίρια, ενώ εντός των ημερών θα υπογραφεί σύμβαση ευρύτατου αριθμού παιδικών χαρών». Αναφέρθηκε στο έργο της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας που συνέβαλε τα μέγιστα στις μεγάλες φυσικές καταστροφές που χτύπησαν το Δήμο Ωρωπού, στο όραμα του για δημιουργία ενός νέου νοσοκομείου, στην αναβάθμιση των Κέντρων Υγείας και στον εμβληματικό δρόμο από τη Νέα Μάκρη στον Ωρωπό τονίζοντας: «Το μεγάλο έργο πνοής ξεκίνησε και στην επόμενη διοίκηση θα ολοκληρωθεί».
Τις ευχές τους για υγεία και πρόοδο αλλά και τις προσπάθειες τους που έχουν κάνει για τον τόπο εξέφρασαν οι βουλευτές Γιώργος Βλάχος, Βασίλης Οικόνομου, Νάσος Αθανασίου, Μίλτος Χατζηγιανάκης, ο αντιπεριφερειάρχης οικονομικών Νίκος Πέππας, ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στέλιος Κοροβέσης, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Στεργίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Κατσιγιάννης, ο Διοικητής του τμήματος Ασφαλείας Ωρωπού Αλέξανδρος Ξαρχουλάκος, ο Διοικητής τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Νίκος Δέδες, ο Λιμενάρχης Ωρωπού Χρήστος Λεμονίδης, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Καλάμου Ανδρέας Κουρκούνας, οι πρώην δήμαρχοι Θωμάς Ρούσσης, Γιάννης Οικονομάκος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Τρομπούκης, οι διευθύντριες των παιδικών σταθμών, οι πρόεδροι Πολιτιστικών, Μουσικών, Λαογραφικών και Αθλητικών Συλλόγων, εκπρόσωποι των Εθελοντικών ομάδων καθώς και οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ωρωπού.