Η πρόοδος στο σχεδιασμό για την υλοποίηση των μεγάλων έργων αποχέτευσης ακαθάρτων στο Δήμο Ωρωπού,

ήταν το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα (9/2) στην Περιφέρεια με πρωτοβουλία του Γιώργου Πατούλη και τη συμμετοχή του Γ.Γ Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλη Γραφάκου, του Δημάρχου Ωρωπού Γιώργου Γιασημάκη και του Αν. Διευθύνοντα Συμβούλου της ΕΥΔΑΠ Αναστάσιου Τόσιου. Η συνάντηση είναι σε συνέχεια συνάντησης που είχε γίνει στο Δημαρχείο του Δήμου Ωρωπού 2 Νοεμβρίου 2021.
«Κοινός μας στόχος είναι η αναζήτηση των βέλτιστων λύσεων που θα επιτρέψουν την όσο το δυνατόν πιο άμεση υλοποίηση ενός εμβληματικού έργου, που θα έχει ένα ισχυρό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό πρόσημο για όλη την Αν. Αττική», υπογράμμισε κατά την έναρξη της συζήτησης ο Περιφερειάρχης Αττικής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Ωρωπού Βαγγέλης Ηλιάσκος και Πέτρος Δέδες, η Γενική Διευθύντρια Μεγάλων Έργων της ΕΥΔΑΠ Γεωργία Στεφανάκου και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δημήτρη Δρόσης.
Κατά τη σύσκεψη υπογραμμίστηκε από όλους τους αρμόδιους φορείς η ανάγκη επιτάχυνσης όλων των σχετικών διαδικασιών προκειμένου το έργο να μπει άμεσα σε τροχιά υλοποίησης και προς αυτή την κατεύθυνση διατύπωσαν την κοινή βούληση να προχωρήσουν ευθυγραμμισμένοι στον κοινό στόχο που είναι η αναζήτηση των βέλτιστων οικονομικό τεχνικών λύσεων, προς όφελος των πολιτών και του έργου.
ΓΙΑΣΗΜΑΚΗΣ: "ΠΟΛΥΕΤΗΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ"
Ο Δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης επεσήμανε: «Ο βιολογικός καθαρισμός είναι ένα πολύπλοκο έργο ζωής και πολυετής στόχος που προσπαθούμε να υλοποιήσουμε με τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Η συνεργασία των τεσσάρων φορέων που εμπλέκονται σε αυτό το μεγάλο εγχείρημα δημιουργεί προσδοκίες για να δοθεί η καλύτερη λύση που θα αναβαθμίσει τον τόπο μας και τη ζωή των πολιτών σε όλα τα χωριά του Δήμου μας».
ΠΑΤΟΥΛΗΣ: "ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΩΡΩΠΟΥ"
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης δήλωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε αποφασισμένοι, Α’ και Β’ βαθμός Αυτοδιοίκησης, μαζί με την Κυβέρνηση και σε στενή συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ ΑΕ να δώσουμε λύσεις σε περιβαλλοντικές εκκρεμότητες δεκαετιών που κοστίζουν στη χώρα μας υψηλά πρόστιμα. Είναι εξαιρετικά θετική η παρούσα συγκυρία καθώς όλοι οι αρμόδιοι φορείς είμαστε απόλυτα προσανατολισμένοι στον κοινό στόχο που είναι η υλοποίηση εμβληματικών έργων που θα προασπίζουν την υγεία των πολιτών και θα συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Ήρθε η ώρα, μετά από δεκαετίες να γίνουν πραγματικότητα και τα μεγάλα έργα βιολογικού καθαρισμού και αποχέτευσης στον Ωρωπό».
ΓΡΑΦΑΚΟΣ: "ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΖΟΥΝ"
Ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος υπογράμμισε πως προτεραιότητα είναι να σταματήσει η χώρα να υφίσταται πρόστιμα λόγω μη συμμόρφωσης σε κοινοτικές περιβαλλοντικές οδηγίες και πρόσθεσε πως με δεδομένο, ότι τα τελευταία δύο χρόνια με τη συμβολή της Περιφέρειας και των Δήμων έχουν γίνει σημαντικά βήματα, είναι σημαντικό να βρεθούν γρήγορα λύσεις την που θα επιτρέψουν την υλοποίηση έργων, που δεν έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια.
ΤΟΣΙΟΣ: "ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΔΑΠ Ο ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ"

  Ο Αν. Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Τάσος Τόσιος τόνισε: « Η ΕΥΔΑΠ στηρίζει έμπρακτα και είναι πρωτεργάτης σε έργα που αλλάζουν την εικόνα της Ανατολικής Αττικής. Σ΄αυτό το πλαίσιο τα αποχετευτικά έργα στο Δήμο Ωρωπού έχουν ενταχθεί σε αυτά που είναι πρώτης προτεραιότητας και ήδη με το Δήμο Ωρωπού έχουν γίνει κάποια πρώτα σημαντικά βήματα, στο πλαίσιο και της φιλοσοφίας που διέπει την ΕΥΔΑΠ να λειτουργεί με τεχνοοικονομικά κριτήρια προς όφελος όλων».