ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΩΡΩΠΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΣΗΜΑΚΗ

Ο Δήμος Ωρωπού άνοιξε την αγκαλιά του για να υποδεχτεί τον Ωρωπιώτη παγκόσμιο πρωταθλητή του σκιτ Μάκη Μίτα. Η «ντριμ τιμ» της ελληνικής σκοποβολής επέστρεψε στην Ελλάδα από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές. Δάκρυα χαράς, αγαλιές, χαμόγελα και όνειρα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

«Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς που ήρθατε σήμερα εδώ. Ευχαριστώ για την υποστήριξη για να φτάσω ως εδώ. Αφιερώνω τα μετάλλια στον ιδιαίτερο τόπο μου, στην οικογένεια μου και στους ανθρώπους μου και φυσικά στον προπονητή μου Γιώργο Σαλαβαντάκη. Είναι σημαντικό που προκρίθηκα στους Ολυμπιακούς ένα χρόνο πριν ώστε να προσαρμόσω την προετοιμασία μου. Σας ευχαριστώ όλους», είπε μεταξύ άλλων ο Μάκης Μίτας ο οποίος αρχικά δέχτηκε μια θερμή αγκαλιά από τη σύζυγο του Αφροδίτη και των δύο δίδυμων παιδιών τους Απόλλων και Νεφέλη Mαλαματένια.
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης πρόσφερε μία ανθοδέσμη στο Μάκη Μίτα και αφού συνεχάρη ξεχωριστά όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής είπε στον παγκόσμιο πρωταθλητή: «Μπράβο παλικάρι μου. Όλοι είμαστε υπερήφανοι για τις επιτυχίες σου. Εκ μέρους των δημοτών του Ωρωπού σε καλωσορίζω και εύχομαι να είμαστε εδώ και του χρόνου για να ρίξουμε τα τείχη μετά τη συμμετοχή σου στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι».

Στο αεροδρόμιο για να υποδεχτούν την ομάδα της σκοποβολής βρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητικός Γιώργος Μαυρωτάς, ο πρόεδρος της ΣΚΟΕ Θανάσης Παπαγεωργίου, μέλη της ΣΚΟΕ, συγγενείς και φίλοι των αθλητών, ενώ σε πελάγη ευτυχίας έπλεε ο Σώζος Μίτας μπαμπάς του παγκόσμιου πρωταθλητή και καθηγητής φιλολογίας του δημάρχου.

Ο Μάκης Μίτας έγινε ο πρώτος Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής στο σκιτ και είχε στο στήθος του το χρυσό και το ασημένιο στο ομαδικό. Η χανιώτισσα Εμμανουέλα Κατζουράκη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκιτ και έγινε η πρώτη Ελληνίδα που προκρίνεται σε Ολυμπιακούς Αγώνες σε αγώνισμα πήλινου στόχου. Επίσης οι Μάκης Μίτας, Χαράλαμπος Χαλκιαδάκης και Νίκος Μαυρομμάτης (121) πήραν το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό. Οι δύο τελευταίοι διεκδικούν την πρόκριση στο Παρίσι.
Συγχαρητήρια σε όλη την Εθνική ομάδα σκοποβολής.