Γ. Πατούλης «Σε κάθε έκτακτη κατάσταση θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της

περιουσίας τους»

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφέρειας Αττικής αμέσως μόλις ενημερώθηκε από την Πυροσβεστική για τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή Πούντα Ζέζα στο Λαύριο, κοντά σε κατοικημένη περιοχή. Με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη ο μηχανισμός της Περιφέρειας τέθηκε σε πλήρη κινητοποίηση. Στην επιχείρηση κατάσβεσης λαμβάνουν μέρος εργαζόμενοι της Περιφέρειας Αττικής με 8 υδροφόρες καθώς και 2 χωματουργικά μηχανήματα. Το συντονισμό της ομάδας Πολιτικής Προστασίας έχει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Κόκκαλης, ενώ επιτόπου βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Α. Αυγερινός, ο συντονιστής της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Ν. Σταθόπουλος, καθώς και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Σμέρος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής με αφορμή την πυρκαγιά τόνισε τα εξής: «Ο μηχανισμός της Περιφέρειας Αττικής από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς βρέθηκε στο σημείο των επιχειρήσεων. Σε συνεργασία με την Πυροσβεστική, την Αστυνομία, τον Δήμο Λαυρεωτικής και με το συντονισμό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, με συντονισμένες ενέργειες συμβάλλουμε στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους και τα στελέχη της Περιφέρειας για την άμεση ανταπόκριση τους. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον καλύτερο συντονισμό. Όλοι μαζί στέλνουμε μήνυμα ότι σε έκτακτες καταστάσεις θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών, έχοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους».