ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΛΕΩΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΣΕ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦ. Β.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΠΑΥΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΕΟΡΤΕΣ & ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΙΤΉΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΑΜΕΣΑ

Συνεχίζεται το κρίσιμο αντιπλημμυρικό έργο πόλεως Κορωπίου με κύρια μέτωπα, σε τμήμα της κεντρικής Λεωφόρου Βασιλέως Κωνσταντίνου και στην περιοχή του Προαστιακού Κορωπίου. Με προσεκτικό τρόπο γίνονται οι εργασίες στην κεντρική λεωφόρο Βασιλ. Κωνσταντίνου, με ρυθμό περίπου 9 μέτρα την ημέρα και με άμεση σκυροδέτηση. Από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου το έργο είχε φτάσει στο ύψος της οδού Γ. Θεοδώρου στο 2 ο Δημοτικό Σχολείο ενώ την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2019 είχε προχωρήσει έως το ύψος της οδού Δ. Λάμπρου. Το έργο στο τμήμα της κεντρικής λεωφόρου θα σταματήσει προσωρινά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς-Θεοφανείων για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην τοπική αγορά- σύμφωνα με όσα ενημέρωσε και ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης το προεδρείο και τα μέλη του Εμπορικού Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Κορωπίου σε πρόσφατη συνάντηση- και θα γίνει προσωρινή τοποθέτηση ασφαλτοτάπητα. Να σημειωθεί ότι οι επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κρωπίας- ΝΠΔΔ Σφηττός, του ΕΕΒΕΚ και συλλογικών φορέων θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019 με το φωτισμό του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και άλλων συνοδευτικών και πρωτότυπων εκδηλώσεων. Ο Δήμος Κρωπίας ζητάει για άλλη μια φορά την κατανόηση των πολιτών για την προσωρινή ενόχληση και τους ευχαριστεί για την υπομονή που επιδεικνύουν. Κάνει επίσης έκκληση στους οδηγούς ΙΧ και επαγγελματίες οδηγούς να μην σταθμεύουν ή κάνουν στάση στις γωνίες των διασταυρώσεων των παρακάμψεων ειδικά στις οδούς Κύπρου, Συνταγματάρχη Δαβάκη-Αγίων Αναργύρων.

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΗ ΛΕΩΦ. Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ

Ενημερώνουμε επίσης, τους ιδιοκτήτες οικιών και καταστημάτων στην κεντρική λεωφόρο ειδικά στα σημεία που διέρχεται το αντιπλημμυρικό έργο και αναρωτιούνται πως θα γίνει η σύνδεσή τους με το κεντρικό αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων (που βρίσκεται σε χαμηλότερο επίπεδο από τα όμβρια και μακρύτερα) ότι έχει προβλεφθεί δευτερεύον αποχετευτικό δίκτυο που θα συνδέονται. Άμεσα καλούμε όλους τους ιδιοκτήτες στη Λεωφόρο Βασιλέως Κωνσταντίνου, οδός Β. Όλγας και πεζόδρομου Γ.Σ Παπασιδέρη να υποβάλλουν στο πρωτόκολλο του Δήμου τις αιτήσεις τοπικών συνδέσεων. Είναι σημαντικό να έχουμε μαζικές αιτήσεις για να ξεκινήσει άμεσα και ο εργολάβος.