Η Μουσική Σχολή Μεσογείων (Αναγνωρισμένη από το κράτος, με έδρα στη γνωστή ιστορική οδό Αλαγιάννη στο κέντρο του Κορωπίου) διοργάνωσε,

την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας, μια μοναδική βραδιά ρεσιτάλ πιάνου αφιερωμένη στην Μνήμη του Μάνου Χατζιδάκι (συμπληρώθηκαν 25 χρόνια από την απώλεια του μεγάλου έλληνα συνθέτη,1994-2019) με την σπουδαία, Μίνα Χιζαρτζίδου.

Η κα Χιζαρτζίδου παρουσίασε στο ρεσιτάλ της, 24 μουσικά αριστουργήματα του μεγάλου συνθέτη και ενθουσίασε το πολυπληθές κοινό που κατέκλισε το  αμφιθέατρο του Δημαρχείου Κρωπίας : Ξημερώνει, Τώρα που πας στην ξενιτιά, Ένα σπίρτο στο τραπέζι, Το μεθυσμένο καράβι, Τι ζητάς Αθανασία, Το τραγούδι του δρόμου, Δεν ήταν νησί, Η μπαλάντα του Ούρι, Αγάπη μέσα στην καρδιά, Μπόρα είναι θα περάσει, Η μικρή Ραλλού, Στ’ ουρανού την άκρη, Η Κρασογιώργαινα, Ο κόσμος σου να είμαι γω, Πάει έφυγε το τρένο, Όνειρο παιδιών της γειτονιάς, Μια πόλη μαγική, Μη το ρωτάς τον ουρανό, Το βάλς των χαμένων ονείρων, Βροχή, Το φεγγάρι είναι κόκκινο, Είσαι ένα περιστέρι, Στο Λαύριο γίνεται χορός, Ο μύθος.

Στην μουσική βραδιά παρευρέθηκαν πολλοί εκλεκτοί προσκεκλημένοι της Μουσικής Σχολής Μεσογείων και της Διευθύντριάς της κα Πόλυς Ντούνη από τους χώρους της τέχνης, των γραμμάτων, της συλλογικής πολιτικής ζωής των Μεσογείων και της Αθήνας, πολλοί πολίτες, φίλοι του πιάνου και της μουσικής του Μάνου Χατζιδάκι, παλιοί φοιτήσαντες και νέοι διδασκόμενοι της Μουσικής Σχολής.

----------------------------------------------------

Βιογραφικό Μίνας Χιζαρτζίδου:  Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές σε ηλικία πέντε ετών. Σε ηλικία δεκαεννέα ετών πήρε το δίπλωμα Σολίστ Πιάνου με άριστα ( Α΄βραβείο και ειδικό χρηματικό έπαθλο εις μνήμην του Γεωργίου Γεωργιάδη).Kαθηγητής της υπήρξε ο αείμνηστος Γεράσιμος Κακαλής. Διακρίθηκε στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν το 1993 και απέσπασε το Β΄ βραβείο για τέσσερα χέρια-δύο πιάνα στη κατηγορία των διπλωματούχων. Έχει συνεργαστεί με την ορχήστρα της ΕΡΤ στην εκπομπή « Μουσικά αφιερώματα» και έχει συνοδεύσει καλλιτέχνες της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Ε.Λ.Σ) στο Μ.Μ.Α, κιν/θέατρο «ΠΑΛΛΑΣ» κ.α. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διακεκριμένων καθηγητών: Volpe, Vablonskaya, GanevSkaleva, Θ. Αντωνίου κ.α. Επίσης, μετείχε σε σεμινάρια συνοδείας πιάνου σε τμήματα μονωδίας για κλασσικό και ελαφρό τραγούδι στην Ακαδημία «RENATTA SCOTTO» στη Γένοβα της Ιταλίας. Από το 1986 αναπτύσσει και παιδαγωγική δραστηριότητα διδάσκοντας σε ωδεία των Αθηνών. Ο μαέστρος της Ε.Λ.Σ κ. Ηλίας Βουδούρης είπε χαρακτηριστικά για την Μίνα Χιζαρτζίδου : «Έχει το απόλυτο μουσικό αυτί».

Στην φωτογραφία εκτός του Δημάρχου Κρωπίας Δημητρίου Κιούση και της Διευθύντριας της Μουσικής Σχολής Μεσογείων και συζύγου του Πόλυς Ντούνη, εικονίζονται  η κα Χιζαρτζίδου και ο γνωστός συνθέτης και ντράμερ της  jazz Γιώργος Τρανταλίδης