Γ. Πατούλης: Συνεργαζόμαστε με την Αυτοδιοίκηση Πρώτου βαθμού για την υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και οριζόντιων δράσεων -Συμβάλλουμε έμπρακτα

στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Στο πλαίσιο των συναντήσεων που πραγματοποιεί ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με Δημάρχους, με στόχο τον προγραμματισμό και τη δρομολόγηση δράσεων με αναπτυξιακό πρόσημο, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Αχαρνών Σπυρίδων Βρεττό. Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας παραβρέθηκαν επίσης, ο Μητροπολίτης Ιλίου και Αχαρνών κ. Αθηναγόρας Δικαιάκος, η Γενική Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού έργων και Υποδομών της Περιφέρειας Ε. Βελγάκη, ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Α. Καλογερόπουλος, ο αρχιμανδρίτης Πατήρ Ιωάννης Ράπτης και στελέχη του δήμου. Ο δήμαρχος κ. Βρεττός, επισήμανε ότι παρέλαβε ένα δήμο με σημαντικές ελλείψεις και οικονομικά προβλήματα, ενώ οι υποδομές και το οδικό δίκτυο παρουσιάζουν μεγάλες φθορές. Για το λόγο αυτό ζήτησε τη στήριξη της Περιφέρειας για τη δρομολόγηση έργων με αναπτυξιακό πρόσημο. Μάλιστα επισήμανε ότι από τη πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων του ξεκίνησε τη κατάρτιση μελετών για συγκεκριμένα έργα.

Μεταξύ άλλων έγινε αναφορά σε έργα Οδοποιίας, Ασφαλτόστρωσης, ομβρίων, αντιπλημμυρικά έργα, στη διάνοιξη και κατασκευή αποχέτευσης ομβρίων της Λεωφόρου Καραμανλή, στη κατασκευή παιδικών χαρών, στην υλοποίηση δράσεων ανακύκλωσης και καθαριότητας, στη διαμόρφωση ανοιχτών αθλητικών χώρων, στην ανάπλαση πλατειών, στην ενίσχυση ηλεκτροφωτισμού, στο καταυλισμό Σεισμόπληκτων Καποτά κ.α. Στο πλαίσιο της συνάντησης έγινε ειδική αναφορά και για τη συντήρηση δύο Ιερών Ναών (Άγιος Βλάσιος και Ευαγγελιστρίας) καθώς και για την υλοποίηση δράσεων και συνεργασιών της Εκκλησίας με την Περιφέρεια. Ο κ. Πατούλης αναγνωρίζοντας την ανάγκη στήριξης περιοχών της Αττικής που έχουν ανάγκη από έργα και δράσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα τόνισε πως η βούληση της νέας διοίκησης της Περιφέρειας είναι να βοηθήσει τις δημοτικές αρχές προς αυτή την κατεύθυνση προς όφελος των πολιτών, μέσα από μία ιεράρχηση και διαχείριση προτεραιοτήτων.

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι θα συνεργαστεί στενά και με την Εκκλησία προκειμένου να υλοποιηθούν οριζόντιες δράσεις. «Θα εστιάσουμε στην υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και παρεμβάσεων που θα αναβαθμίσουν τη ζωή των πολιτών της Αττικής» τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Προτεραιότητα της νέας Διοίκησης για την επόμενη περίοδο είναι η χρηματοδότηση ώριμων μελετών για έργα αναπτυξιακού χαρακτήρα, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των Δήμων της Αττικής. Σε αυτό τη την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν χρηματοδοτικά εργαλεία για οριζόντιες δράσεις υπέρ των πολιτών σε όλο το λεκανοπέδιο». Στο πλαίσιο της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης ζήτησε από τα στελέχη της Περιφέρειας να συνεργαστούν στενά με το δήμαρχο και τους Πολιτικούς Μηχανικούς του προκειμένου να υπάρξει μια προτεραιοποίηση των έργων που είναι ώριμα να χρηματοδοτηθούν.