Οι ισχυρές ριπές του ανέμου φουντώνουν τις εστίες, ενώ οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη στα «πύρινα»

μέτωπα προκειμένου να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης τραυματίστηκε πυροσβέστης. Λίγο πριν τις 04:00 τα ξημερώματα εστάλη μήνυμα από το 112 που αναφέρει πως όσοι βρίσκονται στις περιοχές Θρακομακεδόνες, Αγία Παρασκευή, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να παραμείνουν σε ετοιμότητα, ενώ λίγο πριν τις 5:00 εστάλη εκ νέου μήνημα στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής να εκκενώσουν προς Κέντρο Αχαρνών.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε στην ΕΡΤ, πως δεν ενέπνεε ανησυχία, αυτή την ώρα η φωτιά. Σύμφωνα με τον ίδιο αλλά και τις πληροφορίες από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, οι φλόγες δεν έπληξαν τον πυρήνα του Εθνικού Δρυμού.

Μέχρι να πέσει το σκοτάδι ελικόπτερα ενεργούσαν συνεχώς στο μέτωπο της πυρκαγιάς, ενώ στην ουρά της φωτιάς 7 πυροσβεστικά αεροσκάφη Air Tractors έκαναν το ένα μετά το άλλο ρίψεις επιβραδυντικού υγρού από την πλευρά του Ασπροπύργου, του Μενιδίου και των Δερβενοχωρίων.

Λίγο πριν της τέσσερις τα ξημερώματα το πύρινο μέτωπο φούντωσε, ενώ μήνυμα εστάλη από το 112 στους κατοίκους των περιοχών Θρακομακεδόνες, Αγία Παρασκευή, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Ωστόσο, λίγο αργότερα, πριν τις 5:00 το πρωί, νέο μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους της Αγίας Παρασκευής να απομακρυνθούν προς Κέντρο Αχαρνών.

Οι προσπάθειες των πυροσβεστών που επιχειρούν και συνέχισαν να επιχειρούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας επικεντρώθηκαν στο να σβήσουν τις κατά τόπους εστίες της πυρκαγιάς, τα λεγόμενα «καντηλάκια». Παράλληλα με τη χρήση εκσκαπτικών μηχανημάτων συνεχίστηκε η προληπτική διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών, σε συνέχεια αυτών που υπήρχαν ήδη από την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Σύμφωνα με την Τροχαία, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Aπό τη συμβολή της Λεωφόρου Πάρνηθας και Μπόσκιζα
  • Eπί της οδού Φιλίας των Λαών προς κατασκηνώσεις.

Παράλληλα, αποκαθίσταται στη Λεωφόρο Φυλής, από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγία Κανάλα.