ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 17 Νοεμβρίου 2017 Κατηγορία: ΑΙΓΑΛΕΩ
Εκτύπωση

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΥΠΕΡΤΑΤΟ ΑΓΑΘΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ

«Τα θέματα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και τα θέματα ασφάλειας της χώρας προηγούνται ακόμη και της οικονομίας.

Η σωστή αντιμετώπισή τους απαιτεί όμως μακρόπνοη στρατηγική, ρεαλισμό και πολιτική βούληση για την επίτευξη θετικών και άμεσων αποτελεσμάτων στην πράξη, που θα είναι ορατά από όλους». Αυτά υπογράμμισε, μεταξύ των άλλων, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στο Αιγάλεω, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Πρωτοβουλία Πολιτών για τα Εθνικά Θέματα και την Κοινωνική Πρόοδο. Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε πολύς κόσμος στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γ. Ρίτσος» συμμετείχαν ακόμη ο καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Χριστόδουλος Γιαλουρίδης και ο αντιπτέραρχος ε.α της Πολεμικής Αεροπορίας Βασίλης Βρεττός, επίτιμος διοικητής ΔΑΥ (Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης), ενώ τον συντονισμό είχε ο δημοσιογράφος Πάρις Κιουρτζίδης. Σε άλλα σημεία της ομιλίας ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στα ζητήματα εσωτερικής αλλά και εξωτερικής ασφάλειας της χώρας, επισήμανε και τα ακόλουθα:

-Παρά την επιδείνωση της κατάστασης στο επίπεδο της καθημερινής ασφάλειας του πολίτη η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι μια ασφαλής χώρα, έτοιμη να υποδεχθεί όλους όσους θέλουν να απολαύσουν την ομορφιά της και την φιλοξενία των κατοίκων της.

-Ωστόσο πολλαπλασιάζονται τα τρία τελευταία χρόνια, αρνητικές ενδείξεις, που κάνουν δικαιολογημένα τους πολίτες να είναι θορυβημένοι και να ανησυχούν. Επέκταση, διάχυση και διασπορά της εγκληματικότητας, ιδιαιτέρως στην καθημερινή της μορφή. Ένταση της εγκληματικής βίας και παρουσία της ακόμη και στο πεδίο της καθημερινής παραβατικότητας. Κανένας σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή. Η κατάσταση επιδεινώνεται από μια διάχυτη αντίληψη ανομίας και χαλαρότητας που απορρέει από τις ιδεολογικές αγκυλώσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Η αντίληψη αυτή επιτρέπει στους «Ρουβίκωνες» να αλωνίζουν και να παριστάνουν τους αυτόκλητους τιμωρούς, ανοίγει τον δρόμο σε ηγετικές μορφές της τρομοκρατίας- παρά την καταδίκη τους σε 11 φορές ισόβια- να παίρνουν άδειες και οδηγεί εκτός φυλακής 3.000 σκληρούς ποινικούς, οι οποίοι «επιστρέφουν» στο καταστρεπτικό για την κοινωνία εγκληματικό τους έργο (ο περιβόητος νόμος Παρασκευόπουλου). 

-Στο πεδίο της Εθνικής Ασφάλειας, η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα μια μακροπρόθεσμη Εθνική Στρατηγική, που θα διαμορφώσει την θωράκιση της Εθνικής Άμυνας της χώρας για τις επόμενες δύο ή τρείς δεκαετίες στη βάση της πολιτικής συναίνεσης και σε συνάρτηση με την πορεία της Εθνικής Οικονομίας. Δεν μπορούν καθοριστικές αποφάσεις, όπως η αναβάθμιση των F-16 να λαμβάνονται «στο πόδι», με κριτήριο τις πολιτικές σκοπιμότητες της  κυβέρνησης Τσίπρα. Ο κόσμος αλλάζει γύρω μας, ραγδαίες ανατροπές συντελούνται, τα σύνορα στη Μ. Ανατολή γίνονται ρευστά, οι ενεργειακοί χάρτες (υδρογονάνθρακες, αγωγοί κ.λ.π) επαναχαράσσονται, η Τουρκία υπερεξοπλίζεται, στα Βαλκάνια αναβιώνει ο αλβανικός εθνικισμός. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είναι δυνατόν να αποτελούν η Εθνική Άμυνα και η εξωτερική πολιτική παρακολούθημα των μικροκομματικών επιδιώξεων του Σύριζα.

Οι άλλοι δύο ομιλητές στις παρεμβάσεις τους υπογράμμισαν και τα εξής:

Χρ. Γιαλουρίδης: Ο κ. Τσίπρας είναι πλήρως ακατάλληλος για να χειρισθεί και τα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας. Τα δίνει όλα! Σε μια περίοδο όπου τα πάντα αλλάζουν δραματικά γύρω μας και η Ελλάδα αποτελεί τον μόνο σταθερό παράγοντα στην περιοχή για τα δυτικά συμφέροντα, η κυβέρνηση-αντί να διαπραγματευτεί με βάση το Εθνικό Συμφέρον- διαμορφώνει την πολιτική της με μοναδικό κριτήριο πως θα παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία.

Αντιπτέραρχος Β. Βρεττός: Η ισορροπία δυνάμεων μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας έχει ανατραπεί. Χρειάζεται επειγόντως ένας μακροπρόθεσμος Εθνικός Σχεδιασμός, που θα εδράζεται στην εθνική συναίνεση και δεν θα αλλάζει από κυβέρνηση σε κυβέρνηση. Έχουμε άριστο έμψυχο δυναμικό, στις Ε. Δ., αλλά χρειαζόμαστε και «έξυπνα» οπλικά συστήματα και Εθνική Στρατηγική μακράς πνοής.

Πιο Δημοφιλή