ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 19 Ιουλίου 2017 Κατηγορία: ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Εκτύπωση

Μετά από πολλά χρόνια απραξίας από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από απόφασή του στις 11/5/2016,

προχώρησε στην ολοκλήρωση του έργου του εγκιβωτισμού του ρέματος της Εσχατιάς παρά την οδό Φλέβας και των εργασιών ανάπλασης και πράσινου στον χώρο πάνω από αυτό προϋπολογισμού 6.000.000 ευρώ. Στις επόμενες μέρες αναμένεται η παράδοσή του.
Παρά τις προσπάθειες πολλών (δημοτικές αρχές και σύμβουλοι Ιλίου και Αγ.Αναργύρων – Καματερού), που εκ των υστέρων προσπαθούν να “υιοθετήσουν” το συγκεκριμένο έργο ως δικό τους, η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική και τους διαψεύδει κατηγορηματικά, καθώς το Υπουργείο ήταν αυτό που το έθεσε ως προτεραιότητα, προχωρώντας στις απαραίτητες ενέργειες για την ολοκλήρωσή του.

 

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα αναγκαίο έργο, δεδομένης της ανεπάρκειας της φυσικής κοίτης του ρέματος πλέον και λόγω της αυξημένης παροχετευτικότητας από την κατασκευή του ρέματος Ευπυρίδων (στα ανάντη), για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Ας μην ξεχνάμε τις πλυμμύρες του 2015 που φέρονται να είναι και οι μεγαλύτερες των τελευταίων 90 ετών στις περιοχές της Δυτικής Αθήνας.

 

Επιπλέον, αναδεικνύεται η ανάγκη για την δρομολόγηση της ανάπλασης του άνωθεν χώρου του υπόλοιπου ρέματος που έχει ήδη εγκιβωτιστεί, από το ύψος του κόμβου Ιλίου έως το Καματερό.

 

Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι πολιτική κατεύθυνση της παράταξής μας είναι η «ανάδειξη» και όχι ο «εγκιβωτισμός» των ρεμάτων. Θεωρούμε αναγκαία μια στροφή του πολεοδομικού σχεδιασμού σε μια πιο βιώσιμη πρακτική διαχείρισης των ρεμάτων όπου θα εξασφαλίζεται η ανάδειξή τους ως οικοσυστήματα και η επανασύνδεσή τους με την πόλη. Χρειάζεται να λειτουργούμε με κατεύθυνση την ένταξη του φυσικού περιβάλλοντος στο αστικό τοπίο και να καλλιεργούμε συνεχώς την ποιοτική σύνδεση φύσης-κατοίκου, πόσο μάλλον όταν γράφουμε για τις έντονα αστικοποιημένες γειτονιές της Δυτικής Αθήνας.

 

Πηγές:
www.left.gr
www.allileggya-poli.gr
www.arch.ntua.gr (Kritsotakis)

 

fleva6

 

fleva3

 

fleva2

 

fleva1

 

fleva4

Πιο Δημοφιλή