ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου 2016 Κατηγορία: ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Εκτύπωση

O Δήμος Αγίων Αναργύρων Καματερού αποτέλεσε έναν από τους Δήμους, που επισκέφθηκε η γαλλική αντιπροσωπεία από την UNCCAS την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016, με στόχο την ενημέρωση σε θέματα κοινωνικής πολιτικής . Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας της ΠΕΔΑ και της UNCCAS, που αποτελεί το Δίκτυο των Κοινοτικών Κέντρων Κοινωνικής Δράσης της Γαλλίας,

προκειμένου να τεθούν τα θεμέλια κοινών στόχων για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
Ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΠΕΔΑ, κ. Νίκος Σαράντης καλωσόρισε την αντιπροσωπεία στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου και ανέπτυξε το δίκτυο αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί στην πόλη για την αντιμετώπιση των πολλαπλών επιπτώσεων της κρίσης.

 

Στη συνέχεια ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής κ. Παντελιάς Νίκος ανέφερε τους πυλώνες κοινωνικής πολιτικής πάνω στους οποίους βασίστηκαν οι δράσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας και του Κοινωνικού αποκλεισμού στην πόλη μας. Η παρουσίαση των δράσεων της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής έγινε από τη Διευθύντρια της Υπηρεσίας, κα Οικονομοπούλου Αγγελική. Η παρουσίαση ολοκληρώθηκε από την εισήγηση της κας Πομώνη Διονυσίας, Προϊσταμένης του τμήματος ΚΑΠΗ της πόλης μας με ιδιαίτερη έμφαση σε δράσεις διαγενεακής επικοινωνίας και δία βίου μάθησης των ηλικιωμένων.

Ακολούθησε γόνιμη συζήτηση για τον τρόπο αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων πόρων της κοινότητας για την αντιμετώπιση των πολλαπλών διαστάσεων της κρίσης. Η Πρόεδρος της UNCCAS κ. Joelle Martinaux, και  ο Αντιπρόεδρος κ. Freddy Grzeziczac εξέφρασαν τον εντυπωσιασμό τους για την πληθώρα των δράσεων που υλοποιούνται στην Υπηρεσία από το υπάρχον προσωπικό. Σημείωσαν επιπλέον ότι η πόλη μας αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής στο επίπεδο των κοινωνικών δράσεων σε όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό Επίπεδο. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε το Δημοτικό Λαχανόκηπο, όπου ενημερώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος Τεχνικών Συνεργείων κο Ελαιοτριβάρη για τον τρόπο λειτουργίας του.

Η επίσκεψη στην πόλη μας ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στο Β΄ΚΑΠΗ. Η κα Πομώνη και τα μέλη της Ομάδας Αλληλεγγύης ετοίμασαν θερμή υποδοχή στην αντιπροσωπία με την προσφορά αναμνηστικών ειδών και γλυκισμάτων. Στην ενημερωτική συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και Υπεύθυνος της ΠΕΔΑ σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής κ. Καπλάνης Γιώργος, εκπρόσωποι της ΠΕΔΑ, η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας κ. Λάππα Αριστέα και εργαζόμενοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας. Μέσα από την συνάντηση αναδείχθηκαν οι δράσεις κοινωνικής πολιτικής στην πόλη, ο τρόπος διαχείρισης και αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων πόρων της κοινότητας, η συμβολή του εθελοντισμού κατά την περίοδο της κρίσης αλλά επιπλέον τέθηκαν τα θεμέλια μελλοντικής συνεργασίας σε διακρατικό επίπεδο.

 

 

Πιο Δημοφιλή