ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 2016 Κατηγορία: ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ
Εκτύπωση

Αποκλειστικές δηλώσεις του Υπουργού Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελου, στον Αντώνη Δεωνά (pitsounicity.gr), για το μέλλον του Πάρκου «Αντώνης Τρίτσης», μετά την επίσκεψη και ξενάγηση του που πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 10/12/2016

 

 

Πριν παραθέσουμε την δήλωση, θα θέλαμε να τονίσουμε, ότι ήταν μεγάλη τιμή  για το «pitsunicity.gr», το γεγονός ότι είμασταν το μοναδικό τοπικό μέσον ενημέρωσης που προσκλήθηκε να παραστεί. Για μας, είναι μια μορφή δικαίωσης που δυναμώνει την προσπάθειά μας για σφαιρική και αντικειμενική ενημέρωση.

Α.Δ : Κύριε Υπουργέ με αυτά που είδατε και την ενημέρωση που είχατε, διαβλέπεται ή όχι μέλλον για το Πάρκο Αντώνης Τρίτσης;

Σ.Φ : Όπως βλέπεται αυτό έχει αποδειχτεί ήδη. Ότι υπάρχει διοίκηση, ότι υπάρχει προϋπολογισμός,  ότι υπάρχει πλέον μια συμμετοχή της κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα. Νομίζω φαίνεται, ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, μπορούν να γίνουν καλύτερα στον τόπο μας. Μπορούμε να πηγαίνουμε και να δημιουργούμε ένα καινούριο μέλλον για τα παιδιά , χώρους για το περιβάλλον και για την αναψυχή.

Α.Δ : Προς ποία κατεύθυνση πιστεύεται, ότι πρέπει να κινηθεί η νέα διοίκηση του Πάρκου;

Σ.Φ : Νομίζω, ότι αυτό που πρέπει να κάνει η νέα διοίκηση, είναι να προσκαλέσει με ενεργές πολιτικές μέσα στο χώρο την κοινωνία. Είτε αυτό λέγεται πολιτισμός, είτε λέγεται συλλογικότητες, κοινωνικοί συνεταιρισμοί, είτε λέγονται δράσεις αν θέλετε των τοπικών κοινωνιών αθλητισμού, ώστε ο χώρος να είναι ζωντανός. Έτσι και το οικολογικό απόθεμα προστατεύεται και αναδεικνύεται, αλλά και οι τοπικές κοινωνίες αισθάνονται ότι πράγματι αυτός ο χώρος τους ανήκει και μπορούν να ζήσουν καλύτερα στον τόπο τους.

Α.Δ :Το Υπουργείο Περιβάλλοντος είναι διατεθειμένο να συμβάλει τα μέγιστα, ώστε να λυθούν τα προβλήματα του Πάρκου και να το χαρούν οι πολίτες;

Σ.Φ :Νομίζω ότι ήδη αυτό έχει γίνει! Δεν ήρθαμε εδώ σήμερα για να πούμε τι θα κάνουμε. Ήρθαμε πιο πολύ, για να δείξουμε ότι πράγματα γίνονται, ότι έχουμε αλλάξει αν θέλετε μια διαδικασία υποβάθμισης της περιοχής. Δυστυχώς πριν από ένα χρόνο το καλοκαίρι υπήρχαν πολύ πιο μεγάλα προβλήματα συσσωρευμένα στο Πάρκο Τρίτσης. Τώρα πια η κατάσταση είναι φανερά διαφορετική και όπως είπαμε προηγουμένως,  υπάρχει πλέον φορέας με προϋπολογισμό, διοίκηση και πολιτικό σχέδιο να αναδείξει το Πάρκο. Αυτό,  δείχνει στην πράξη, ότι όχι απλά το Υπουργείο θέλει, αλλά ήδη κάνει πράγματα διαφορετικά για τις Δυτικές συνοικίες και γι αυτόν τον πνεύμονα πρασίνου και οικολογίας.

Πιο Δημοφιλή