Στο ίδιο «έργο» θεατές, αλλά με νέους «ηθοποιούς»,  διαφορετικό «σκηνοθέτη» και με νέο «σενάριο»,

η νέα Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ και όλα προϊδεάζουν, ότι η ίδια κατάσταση θα συνεχιστεί μονότονα, χωρίς καμία βελτίωση ή εξέλιξη, ένα αποτέλεσμα που δεν ανταποκρίνεται στις ελπίδες ή στις προσδοκίες μας.

Δεν θέλουμε να προδικάσουμε κάτι, αλλά η επιλογή του Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά για τα  τακτικά μέλη, αλλά και για τους «αυτοφοράκηδες» (όπως λένε τους αναπληρωματικούς), για να στελεχώσει την Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, πολλοί αυτοδιοικητικοί την θεωρούν άστοχη.

Με μόνες εξαιρέσεις, τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά και τον π. Αντιδήμαρχο Καθαριότητας της Αθήνας Νίκο Αβραμίδη, οι οποίοι γνωρίζουν κάτι από διαχείριση απορριμμάτων, οι υπόλοιποι κατά την ποντιακή διάλεκτο, χαμπάρ κι έχουν. Εννοείται ότι δεν θέλουμε να μειώσουμε, η να προσβάλουμε κανέναν, αλλά όπως και να το κάνουμε οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν το αντικείμενο και είναι υποχρεωμένοι να «κολυμπήσουν» στα βαθιά για να το μάθουν, αν το μάθουν ποτέ. 

Με άλλα λόγια, καλούνται τα νέα μέλη, να κάνουν πρακτική στου «κασίδη» το κεφάλι. 

Από την άλλη όπως είναι φυσικό, δεν θα έχουν και δύσκολο έργο, αφού δεν θα υπάρχει αντιπολίτευση, οπότε τα θέματα θα περνούν «αναίμακτα» στο τσακ μπαμ, χωρίς εντάσεις και ενστάσεις, σε ένα απόλυτα ελεγχόμενο φιλικό περιβάλλον και από ότι φαίνεται, αυτό επιθυμεί και ο Περιφερειάρχης. Γι' αυτό άλλωστε μπήκαν για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΔΣΝΑ, μόνο πρόσωπα που επέλεξε ο ίδιος, ή ακόμα όπως ψιθυρίζεται, μπορεί και να τα επέβαλαν κάποιοι άλλοι από ποιο «ψηλά»... 

Με μια πρώτη ανάγνωση, όλα δείχνουν ότι θα δοθεί προτεραιότητα στο να μαζευτεί το οικονομικό χάλι του συνδέσμου που δημιούργησαν οι προηγούμενοι και όχι στη λύση του βασικού προβλήματος που είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό φάνηκε και στο ότι δεν έγινε καμιά αναφορά για το τι μέλλει γενέσθαι με το ΧΥΤΑ Φυλής. 

Όλα δείχνουν, τα σκουπίδια της Αττικής εσαεί στη Φυλή, αλλά για πόσο ακόμα; 

Πάντως, μεγάλη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι απουσίαζε ο Δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς και ότι για πρώτη φορά, δεν μπήκε στην Εκτελεστική Επιτροπή εκπρόσωπος από τον Δήμο Φυλής. Αυτό από μόνο του λέει πολλά και είναι γεγονός ότι προβλημάτισε πολλά μέλη του  Διοικητικού Συμβουλίου, για το που το πάει ο Νίκος Χαρδαλιάς. 

Μακάρι να του βγει του Περιφερειάρχη, αλλά όπως λένε, η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται...

Πάμε λοιπόν να γνωρίσουμε τα τακτικά και τα αναπληρωματικά μέλη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ.

Πρόεδρος: Μπάμπης Σιάτρας

Από την ΠΕΔΑ: Οι Δήμαρχοι Μάνδρας -Ειδυλλίας Αρμόδιος Δρίκος, Ασπροπύργου Γιάννης Ηλίας, Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ο Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων και πρώην Αντιδήμαρχος Καθαριότητας επί Δημαρχίας Μπακογιάννη, Νίκος Αβραμίδης.

Από το ΠΕΣΥ Αττικής: Η Αντιπεριφερειάρχης Βιομηχανίας, Ενέργειας & Φυσικών Πόρων Εβίνα Γιακουμάτου και η Περιφερειακή Σύμβουλος του Δ. Τομέα Αθανασία Παπασπύρου.

Ως αναπληρωματικά μέλη του ΕΔΣΝΑ εξελέγησαν:

Κωνταντίνος Ζώμπος  Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Δημήτρης Δαμάσκος Περιφερειακός Σύμβουλος, Νικόλαος Μπάμπαλος Δήμαρχος Ηρακλείου και Σταύρος Τσίρμπας Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων – Καματερού .