Πόσο εύκολα… χαλκεύονται τα νούμερα των ποσοτήτων που η Ανταποδοτική εμφανίζει ότι ανακυκλώνει

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες συνεχίζουν να φτάνουν στη «δημοκρατία» για το εταιρικό «δίδυμο» ΤΕΧΑΝ ΑΒΕΕ και Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε., μέσω των οποίων «πλασάρονται» σε όλη τη χώρα τα υπερκοστολογημένα πολυκέντρα ανακύκλωσης. Ειδικά μετά την αποκάλυψή μας για τα αποτελέσματα του ελέγχου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που αποτύπωσε με ακρίβεια τη συμμετοχή της ΤΕΧΑΝ σε «στημένους» διαγωνισμούς.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε σήμερα αποτελεί μία μόνο εικόνα από σειρά βίντεο, τα οποία έστειλε στην εφημερίδα μας ο δημοσιογράφος Αντώνης Δεωνάς, από το εξειδικευμένο σάιτ pitsounicity.gr. Χρονολογείται από την άνοιξη του 2020, όταν η Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε., που εποπτεύεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης (ΕΟΑΝ), έλαβε τελικά άδεια λειτουργίας, με… υπουργική βοήθεια, έπειτα από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες.

Στα βίντεο, που τραβήχτηκαν στο Ίλιον σε διαφορετικές ημέρες, φαίνεται πως κάποιος χτυπάει με τέτοιον τρόπο το τροφοδοτικό στο πορτάκι, ώστε να καταγράφεται ότι ρίχνει μέσα εκατοντάδες συσκευασίες, ενώ δεν ρίχνει απολύτως τίποτα. Κάνει δηλαδή εικονική τροφοδοσία. Είναι άγνωστο εάν ο άνθρωπος στο βίντεο είναι πολίτης ή υπάλληλος της εταιρίας, ωστόσο το γεγονός δείχνει πόσο εύκολα… χαλκεύονται τα νούμερα των ποσοτήτων που η Ανταποδοτική εμφανίζει ότι ανακυκλώνει.

ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Να υπογραμμίσουμε ότι η εταιρία παίρνει χρήματα από το «πράσινο ταμείο», με βάση τις ποσότητες που φαίνεται πως συγκεντρώνει.

Σημείωση: Μετά τη λήψη των βίντεο ο κ. Δεωνάς έκανε σχετικό δημοσίευμα. Λίγο αργότερα οι υπεύθυνοι του ΕΟΑΝ τον ενημέρωσαν πως θέλουν να τον συναντήσουν για να συζητήσουν για το υλικό. Στη συνέχεια όμως, όπως μας ενημέρωσε, εξαφανίστηκαν.

Πηγή: newsbreak.gr