ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 20 Μαΐου 2018 Κατηγορία: ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εκτύπωση

Η επίσημη παρουσίαση της Ναυτικής Ακαδημίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, που θα λειτουργεί το ακαδημαϊκό έτος 2018-19

στις νέες εγκαταστάσεις 3.500 τετραγωνικών μέτρων, στην καρδιά του Πειραιά, παρουσιάστηκε σε ειδική εδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, του τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη, του δημάρχου Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, πλοιοκτητών, εκπροσώπων ναυτεργατικών ενώσεων και στελεχών των μεγαλύτερων ναυτιλιακών ομίλων παγκοσμίως.
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο έχει ήδη προχωρήσει σε συνεργασία με την παγκοσμίως κορυφαία ναυτική ακαδημία Warsash School of Maritime Science and Engineering του Solent University με έδρα το Southampton και με ιστορία 70 ετών, με στόχο να προσφέρει ολοκληρωμένη ναυτική και ναυτιλιακή εκπαίδευση με διεθνή προοπτική.
Η νέα ακαδημία καλύπτει όλο το εύρος της ναυτικής εκπαίδευσης, αρχίζοντας από αξιωματικούς του Εμπορικού Ναυτικού (πλοιάρχους και μηχανικούς), αξιωματικούς Yacht και Superyacht και πληρώματα και συνεχίζοντας με προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στη Διοίκηση Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων και Διοίκηση Λιμένων. Επιπλέον, έχει συνάψει συνεργασία με τον Professional Yachting Association (PYA) για την παροχή εξειδικευμένων πιστοποιήσεων με διεθνή αναγνώριση στον χώρο του Yacht και Superyacht.
Επίτιμος προσκεκλημένος της εκδήλωσης ήταν ο Παναγιώτης Τσάκος, ιδρυτής και πρόεδρος της TSAKOS GROUP, στον οποίο το Solent University απένειμε τιμητικό διδακτορικό τίτλο στον τομέα της ναυτικής εκπαίδευσης για την πολύτιμη προσφορά του στον χώρο της ναυτιλίας, βάσει του επίσημου τελετουργικού αναγόρευσης που ισχύει στην έδρα του πανεπιστημίου.
«Είναι μεγάλη και σημαντική η τιμή που μου έκανε το Μητροπολιτικό Κολλέγιο και το Solent University απόψε. Όμως, ακόμη πιο σημαντική είναι η απόφαση για την ίδρυση της Ναυτικής Ακαδημίας στον Πειραιά, κάτι που έχει τόσο ανάγκη η δουλειά μας και η μεγάλη ναυτιλία των Ελλήνων. Εύχομαι καλή επιτυχία στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο» τόνισε σε δήλωσή του ο κ. Τσάκος.
Στη δική του ομιλία, ο πρόεδρος του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, Κωνσταντίνος Ροδόπουλος, ανέφερε ότι η Ναυτική Ακαδημία -που θα λειτουργήσει συμπληρωματικά των κρατικών ακαδημιών- ξεκινά αυτό το φθινόπωρο και στόχος της είναι να ανεβάσει το επίπεδο της εκπαίδευσης των ναυτοπαίδων και ειδικότερα των ανώτατων και ανώτερων πληρωμάτων, πλοιάρχων και μηχανικών. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα λειτουργήσει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και ακαδημία για την εκπαίδευση και επανεκπαίδευση των ανθρώπων που στελεχώνουν το Yachting και τα σκάφη αναψυχής, μία ιδιαίτερα πρωτοποριακή κίνηση από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο.

Πάρης Τσιριγώτης

ΑΠΕ

Πιο Δημοφιλή