ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥ

Δ/νση: Πελοπίδα 117, 12135, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Τηλέφωνο: 2105728203, 2105728242
Fax: 2105728202 - Κινητό: 6977645795 E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Έχετε επιχείρηση στη Δυτική Αττική ;

Είστε Πολιτιστικός Σύλλογος, Αθλ. Σωματείο κλπ στη Δυτική Αττική ;

Είστε υποψήφιος Αιρετός - Βουλευτής στη Δυτική Αττική ;

Καταχώρηση και προβολή δωρεάν στο pitsounicity.gr

Τηρείτε σειρά προτεραιότητας

Τα πιό πρόσφατα

Δημιουργηθηκε στις 06 Δεκεμβρίου 2017 Κατηγορία: ΕΔΩ ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Εκτύπωση

Οι συμμετέχοντες του 13ου Πανελλαδικού Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών,  περιηγήθηκαν χθες στο εμβληματικό Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου «Πυρρίχιο Πέταγμα»,

στην πλατεία Αλεξάνδρας, για να θαυμάσουν από κοντά αυτήν την πρωτότυπη εικαστική σύνθεση και να αποτίσουν φόρο τιμής στους νεκρούς του Ποντιακού ξεριζωμού. 
To 13ο Πανελλαδικό Φεστιβάλ Ποντιακών Χορών  πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στο Σ.Ε.Φ. από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος και τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Πειραιά. Πριν λίγους μήνες, στις 21 Μαΐου 2017, στην πλατεία Αλεξάνδρας, στον Πειραιά, έγιναν με κάθε τιμή, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δωρεά του εφοπλιστή κ. Ευάγγελου Μαρινάκη, γόνου Υψηλαντών από τη μητέρα του.  Επίσης, να σημειωθεί ότι με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά, το Μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου τοποθετήθηκε στην πλατεία Αλεξάνδρας. Το «Πυρρίχιο Πέταγμα», είναι έργο του Πόντιου γλύπτη κ. Παναγιώτη Τανιμανίδη και είναι εμπνευσμένο από τις βιωματικές ιστορίες της οικογένειάς του, τις πρώτες ώρες του ξεριζωμού. Συμβολίζει το κύμα του ξεριζωμού  από τον Πόντο, τις δυσκολίες, τον αγώνα επιβίωσης, αλλά και τον ηρωισμό, τη δύναμη ψυχής των Ελλήνων του Πόντου. Μοιάζει σαν ένα κύμα που ξεριζώνει και πετά ένα προσφυγοπούλι από τον Πόντο  για να το φέρει στον Πειραιά. Συμβολίζει επίσης, τον ομώνυμο αρχαίο χορό και τις 353.000 ψυχές που χάθηκαν κατά τη Γενοκτονία.

Πιο Δημοφιλή